Lüks araba vurgunun tüm detayları

Haber61 – Haber Servisi – Ankara merkezli yapılan lüks araba operasyonunda Trabzon’da da 3 iş adamı dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Haber61 Haber Merkezi; Salı günü okuyucularına duyurmuş olduğu “Lüks otomobil vurgunu Trabzon’a sıçradı” başlıklı haberi de

Lüks araba vurgunun tüm detayları

Haber61 – Haber Servisi – Ankara merkezli yapılan lüks araba operasyonunda Trabzon’da da 3 iş adamı dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Haber61 Haber Merkezi; Salı günü okuyucularına duyurmuş olduğu “Lüks otomobil vurgunu Trabzon’a sıçradı” başlıklı haberi detayları ortaya çıktı.

Haber Merkezimizden Şükrü Üçüncü’nün edindiği bilgiye göre; Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri yurt genelinde Lüks otomobil operasyonu düzenledi. Bu operasyon kapsamında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kaçakçılığı yapan sahtekar bir çeteyi çökertti.

Çete üyeleri Avrupa’dan getirtmiş oldukları ve piyasa değeri 200 bin EURO’dan fazla olan 2’nci el araçları sıfır diyerek piyasaya sürdüğü öğrenildi. Ankara Polisi 35 ilin KOM şubelerine operasyon ile alakalı bilgilendirme yaparak araçların trafikten toplanarak el koyulmasını belirtti.

Başta, İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon olmak üzere; 35 ilde toplam 250 jiip ve spor arabaya el koyuldu. Bu araçların piyasa değerinin ise; 70 Milyon TL olduğu ifade edildi. Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alınarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde sorguya alındı.

Şahısların burada ki ifadelerinde ise başka bir gerçek daha ortaya çıktı. Şahıslar, yabancı ülkelerden sahte evraklar ile ülkeye soktukları araçların kilometrelerini Ankara ve İstanbul’da özel bir garajda sıfırladıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların vergi kaçakçılığından da 35 Milyon TL vurgun yaptıkları belirlendi.

Araçları alanlar arasında ünlü iş adamlarının da bulunduğu ifade edilirken polis tarafından alınan araçların Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Bir süre sonra gümrük müdürlüğü tarafından araçlar ihaleye çıkarılacağı ifade edildi. Araçları satın alan kişilerin lüks araba çetesinden şikayetçi olduğu tespit edildi.

Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

193409.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler