Lübnan’daki Türkmenleri unutmuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan'da Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Akkar ilinde bulunan Aydamon Türkmen köyüne halı saha yapılarak gençlerin hizmetine sunuldu.TİKA, Lübnan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliy

Lübnan’daki Türkmenleri unutmuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan'da Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Akkar ilinde bulunan Aydamon Türkmen köyüne halı saha yapılarak gençlerin hizmetine sunuldu.

TİKA, Lübnan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Lübnan'da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Lübnan'da Türkmenler" in yoğun olarak yaşadığı Akkar ilinde bulunan Aydamon Türkmen köyüne halı saha yapımı tamamlanarak gençlerin hizmetine sunuldu. Türkiye, yurt dışındaki soydaşlarına hizmet ve yardım elini TİKA vasıtasıyla uzatıyor. Lübnan'da yaşayan Türkmen kardeşlere yönelik hizmet ve yardımların da bu bağlamda özel bir anlamı bulunuyor.

Bu bağlamda, Türkmen nüfusun sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına çözüm üretilmesi amacıyla TİKA, yöre halkını karar alma ve yürütme süreçlerine dahil ederek yapılacak projenin sağlıklı işlemesine gayret gösteriyor. Bu işbirliğinin güzel bir örneği olarak, yöredeki Türkmen dernekleri ve gençleriyle yapılan müzakereler sonucunda TİKA'nın Aydamon köyünde bir halı saha yapmasına karar verilmişti.

Bu doğrultuda çalışmalara başlayan TİKA, halı sahayı kısa zamanda bitirip Türkmen gençlerin ve yöre halkının hizmetine sundu.Yapımı tamamlanan halı saha Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın AbdelmuttalibHannavi'nin temsilcisi, TİKA Başkan Yardımcısı Sayın Süreyya Polat, Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir ve vatandaşların da katılımı ile hizmete açıldı.

Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı AbdelmuttalibHannavi, mesajında Türkiye'nin Lübnan'da yapmış olduğu hizmetlerden son derece memnuniyet duyduklarını ve Gençlik ve Spor Bakanı olarak bu türden bir projenin yapılmış olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu belirtti. Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Hannavi, benzer projelerin özellikle bu bölgede yaşayan gençler için önemli bir ihtiyaç olduğunu da ayrıca vurguladı.

TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ise, TİKA'nın yaptığı projelerle kalpleri yakınlaştırmayı amaçladığını ve bu projeyle kan bağı olan Türkmen kardeşlerimizle kalp bağımızın da güçleneceğini kaydetti.

TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir de yaptığı konuşmada TİKA'nın her koşulda Lübnan Türkmenlerinin yanında olduğunu ve bundan sonra da onların yanında olmaya ve onlara yönelik projeler yapmaya devam edeceklerini söyledi. TİKA Beyrut Koordinatörü Erbir, "Türkmen gençler TİKA'yı her zaman yanlarında bulacaklar" ifadelerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

TİKA, Türkiye Cumhuriyeti devletine yürekten bağlı olan Türkmenlere Lübnan Devleti ile işbirliği içinde hizmet götürmeye ve yardım elini uzatmaya devam edecek.

Lübnan’daki Türkmenleri unutmuyor

Lübnan’daki Türkmenleri unutmuyor

Lübnan’daki Türkmenleri unutmuyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem