Lazlar da Lazca yayın istiyor

TRT'nin yeni kanalı TRT 6'nın uydu üzerinden 24 saat Kürtçe yayına başlamasının ardından çoğunlu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan Lazlar da lazca yayın yapan televizyon istedi. TRT Genel Müdürlüğü'ne lazca yayın taleplerinin iletilmesini sağlamak amacıy

Lazlar da Lazca yayın istiyor

TRT'nin yeni kanalı TRT 6'nın uydu üzerinden 24 saat Kürtçe yayına başlamasının ardından çoğunlu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan Lazlar da lazca yayın yapan televizyon istedi.


TRT Genel Müdürlüğü'ne lazca yayın taleplerinin iletilmesini sağlamak amacıyla "www.lazcayayinistiyorum.azlaguyi.com

www.lazcayayinistiyorum.azlaguyi.com adresinde başlatılan kampanyaya Rize'nin Pazar ilçesindeki Lazlar da destek oldu. Lazca yayın yapılmasını isteyen ve lazca konuşarak tepkilerini dile getiren Lazlar "Biz de lazca yayın istiyoruz. Televizyondan konuşmaları lazca olarak dinlemek istiyoruz. TRT'de bizim de Lazca konuşmalarımız türkülerimiz yayınlansın. Bu bizim hakkımızsa ve devlette buna tamam diyecekse neden istemeyelim. Bu bölücülük olmaz. Türk bayrağı altında yaşayan herkes Türk'tür. Kürdüymüş, Lazıymış, Çerkeziymiş. Bunlar hepsi Türk. Bölücülük olmaz. Yayın yapılsın. Yayında bir sorun yok ki. Bölücülük olarak aklımızdan geçmez" dediler.

Öte yandan bazı Pazarlılar ise "Benim bulunduğum mahallede Lazlar ve Hemşinliler aynı yerde yaşıyorlar. Hiç kimse Lazca konuşmuyor. Hatta Laz kökenliler bile Lazcayı unutmuş durumdalar. Bence hiçbir sakıncası yoktur. Türkiye'de bunların aşılması gerekir. Lazca TV'de kurulsun. Yasaklarla bir yere varılmaz. Normalleşmesi gerekiyor. Askere giden ve ondan aşağıda olan kuşak Lazcayı bilmiyor. Eskiler biliyor. Onlar da çat pat konuşuyor. Kanaatimce Türkiye'de tek dil konuşulması gerekir. Bu dil de Türkçe'dir" diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem