Kuzey Irak'a operasyon! 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak'a operasyon! 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Türkiye'nin Güvenlik Güçleri, Irak'ın Kuzeyindeki Gara Bölgesinde Başarılı Bir Hava Harekatı Düzenledi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde gerçekleştirilen başarılı bir hava harekatı sonucunda 4 PKK teröristinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, terörle mücadeledeki etkin ve kararlı tutumun altı çizilerek, bölgede tespit edilen teröristlerin hava gücü kullanılarak hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Terörle mücadelemiz, ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlara karşı etkin ve kararlı bir şekilde devam edecek. Operasyonlarımız, bölge halkının güvenliğini sağlamak ve terör örgütlerinin faaliyetlerine son vermek amacıyla kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye, son yıllarda sınır ötesi operasyonlarını artırarak, hem Irak'ın kuzeyinde hem de Suriye'de terör örgütlerine karşı mücadelesini yoğunlaştırmış durumda. Bu operasyonlar, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için kritik önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler