“Kuzey Irak vuruldu“

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 4-5 Şubat 2009 tarihlerinde Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflere hava harekatı icra edildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı

“Kuzey Irak vuruldu“

"Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, hava harekatında her zaman olduğu gibi sivil halkın zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütüne yönelik icra ettiği faaliyetler kapsamında ise 30 Ocaktan bugüne kadar toplam 11 iç güvenlik olayı meydana geldiğini, bu dönemde, bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan 5 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin güvenlik kuvvetleri tarafından bulunarak olası zayiatların önlendiğini kaydetti.

Dönem içinde 2 teröristin güvenlik güçleri tarafından yakalandığını bildiren Tuğgeneral Gürak, 1 teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, TSK tarafından 30 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında toplam 7 arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 55 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, ABD'nin, PJAK'ı terör örgütü listesine almasının nasıl değerlendirildiği yönündeki soru üzerine, ''PJAK bir terör örgütüdür, ABD'nin terör listesine almasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler