Kuru Temizlemede Tehlike

Çevre sağlığı konusunda araştırmalarıyla bilinen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Çağatay Güler, Uluslararası Kanser Araştırma Komitesi'nin (IARC) "perkloretilen"i olası kanser etkenleri arasına a

Kuru Temizlemede  Tehlike

Çevre sağlığı konusunda araştırmalarıyla bilinen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Çağatay Güler, Uluslararası Kanser Araştırma Komitesi'nin (IARC) "perkloretilen"i olası kanser etkenleri arasına aldığını açıkladı.

Güler, bu maddenin çabuk buharlaşan, keskin kokulu, renksiz bir sıvı olduğunu belirtti. Güler, kumaşlardaki leke ve kirleri kolayca çıkardığı için yaygın olarak kullanılan ve kuru temizleme açısından çok kullanışlı olan bu maddenin, insan sağlığı ve çevre açısından zehirleyici etkisinin yüksek olduğunu vurguladı. Makineden çevreye yayılacak buhardan korunması gerektiğini belirten Güler, şunları söyledi:

"Tam olarak kurutulmamış giyecekler kuru temizleme ortamında yayılmaya yol açar. Kuru temizleme sıvıları işlemden sonra süzülmeden lağımlara verilmemeli. Toprağa karışan perkloretilen, bitkiler için de zararlı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler