Kurban Bayramı Tatili kaç gün olacak? Belli oldu

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu.

Kurban Bayramı Tatili kaç gün olacak? Belli oldu

Binlerce kişi tarafından resmi olarak açıklanması merakla beklenen Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü 100 günlük icraat programını vatandaşlarla paylaşacak. Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış eş güdüm sahada da somut neticeler vermeye devam etmektedir." dedi.

Bölgesel ve küresel hadiselerden kaynaklı güvenlik mücadelemiz de devam edecek. İlgili bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eş güdüm sayesinde teröre darbe üzerine darbe vurmaktadır. Bir diğer önemli konu bildiğiniz gibi Suriye'de devam eden savaş. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.

"TÜRKİYE ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR"

Kalın, Rahip Brunson'a ilişkin, "Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiye'ye yönelik tehditkar dil kullanması asla kabul edilmez. Yaptırım dilini bir tehdİt diline getirerek Türkiye'ye yüklenmenin kimseye faydası olmayacaktır. F-35'lerin Türkiye'ye verilmemesi bu Amerika'nın tek başına yürüttüğü bir proje değildir. Bunu engellemeye, geciktirmeye dönük bir adım atılması hakinde Türkiye'nin başvuracağı bir hukuk vardır. İşin bu noktaya gelmesini arzu etmiyoruz. Bu işe nasıl zarar vereceğini görmeleri lazım. Herkesin Türk yargısına saygı duyması gerekir. Böyle bir adım atılması durumunda Türkiye'nin adımaları hazırdır. Türkiye kolay gözden çıkarılacak ülke değildir, bunu herkesin bilmesi gerekir, F-35 olur başka mevzular olur, Türkiye alternatifsiz de değildir." ifadesini kullandı.

"Münbiç planı, tasarlandığı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Onun bir takvimi, belli unsurları var. Bunlar adım adım hayata geçiriliyor." şeklinde konuşan Kalın, ABD'nin yaptırım tehdidi hakkında, "Bu gerilimin Münbiç eylem planını olumsuz yönde etkilememesi bizim beklentimizdi, bu yönde bir adım görmedik." dedi.

Kalın sözlerine şunalrı ekledi:

"Cumhurbaşkanımızın pek çok devlet başkanı ile dönem dönem telefon görüşmeleri olabilir. Bugün, yarın belirlenen bir görüşme yok. Bu belirlenebilir. Bu hafta içerisinde Dışişleri Bakanımızın Pompeo ile bir görüşmesi olabilir. Güney Afrika'da Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile ele aldı. Afrin bölgesinin kontrolÜ büyük ölçüde Türkiye'de var. İdlib'de de 12 askeri gözlem noktasını kurduk. Şu ana kadar rejim kaynaklı herhangi bir saldırının olmaması için görüşmelerimiz devam etti, netice de aldık. 

BEDELLİ ASKERLİK

Kalın bedelli askerliğe ilişkin ise, "Güzel bir süreç ilerliyor. Kanun tasarısı Meclis'ten geçti. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalaması bekleniyor. Gerekli detayları Milli Güvenlik Bakanımız paylaşacak." dedi.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Kalın, Erdoğan'ın Bahçeli'yi kabulü hakında, "Olağanüstü ya da acil koduyla bir durum yok, zaman zaman bu tür görüşmeleri hep birlikte müşahede edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın, "Orta vadeli programın açıklanmasıyla Türk ekonomisinin yapısal gücünün bütün sektörlere yansıtılması noktasında önemli adımlar atılacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem