KTÜ'nün hackerleri yakalandı!

ANAYASA Mahkemesi ve Maliye Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda devlet kurumunun internet sitesini çökerten 4 PKK’lı hacker yakalandı. PKK’lı hackerlerin hedefinde mehmetcik.org, anayasa.gov.tr, diyanet.gov.tr’nin yanısıra 3 üniversitenin de

KTÜ'nün hackerleri yakalandı!

ANAYASA Mahkemesi ve Maliye Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda devlet kurumunun internet sitesini çökerten 4 PKK’lı hacker yakalandı. PKK’lı hackerlerin hedefinde mehmetcik.org, anayasa.gov.tr, diyanet.gov.tr’nin yanısıra 3 üniversitenin de olması dikkat çekti. Hackerlerin hedefinde yer alan Dicle Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ile KTÜ’nün de olduğu belirtildi. PKK’lı hackerlerin hedefinin heronları düşürmek olduğu ve buna ait ellerinde önemli ölçüde teknik bilgiler bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Anayasa Mahkemesi ve Maliye Bakanlığı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda devlet kurumunun internet sitesini çökerten Jiyan Gemsiz, Ömer Faruk Doğan, Mustafa Sofuoğlu ve Yasin Ağacanoğlu adlı 4 PKK'lı hacker yakalandı.

DAĞDA VE ŞEHİRDE OPERASYON Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’nın kırsalda bulunan yerleşim yerlerine yönelik yaptığı operasyonlarla örgüte büyük bir darbe indirdi. Şırnak'taki Cudi Dağı'nda yapılan son operasyonlarda, 27'si ölü 32 terörist ele geçirildi. Örgütün finansal kaynakları başta olmak üzere farklı kadrolarına önemli darbeler indiren güvenlik güçleri, önceki gün örgütün farklı bir kadrosunu etkisiz hale getirdi. Bu kapsamda Diyarbakır Terörle Mücadele polisleri tarafından 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 5 PKK'lı hacker gözaltına alındı.

KENDİLERİNE İSİM VERMİŞLER Kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine yönelik saldırıların artması üzerine Diyarbakır merkezli başlatılan operasyonda Şanlıurfa'da iki, Hakkari, Batman ve Diyarbakır'da bir hacker gözaltına alındı. Kendilerine "sanal gerillalar" ve "coldhackers" ismi veren hackerler bilgisayarlarında yapılan incelemede insansız hava araçlarına (İHA) ait yer kontrol ve sinyalizasyon sistemine ilişkin belgeler ve teknik şemalar ele geçirildi.

HERON DÜŞÜREN HACKERLAR Sanal ortamda kendilerini 'Heron düşüren hackerlar' olarak tanıtan şüphelilerin ifadelerinde ise, İHA'lar üzerinde çalışma yaptıklarını, frekanslarını bozarak düşürmeye çalıştıklarını itiraf ettikleri bilgisine ulaşıldı. Örgüt üyelerinin bilgisayarlarında yapılan incelemede çok sayıda kopya kredi kartına ait bilgilerin yanı sıra TSK'nın İsrail'den satın aldığı Heron marka insansız hava araçlarına ait teknik bilgiler bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

İŞTE ÇÖKERTİLEN SİTELER Hackerlerin el konulan bilgisayarlarda yapılan incelemede, sitesi hacklenen kurumlar tek tek belirlendi. Sitesi çökertilen kurumların şunlar olduğu bildirildi: www.anayasa.gov.tr, www.diyanet.gov.tr, www.maliye.gov.tr, www.mehmetcik.org.tr, www.dyp.org.tr, www.dicle.edu.tr, www.toyota.co.il, www.hy, www.toyota.co.il, www.hyo.gazi.edu.tr, www.nef.balikesir.edu.tr, www.ktu.edu.tr.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem