KTÜ'lü kaptan: Yaşasın özgürlük

SOMALİLİ korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde 90 gün önce kaçırılan ve şirketin görüşmeleri sonrası serbest bırakılan 'Horizon-1' gemisindeki 23 mürettebattan 4'üncü Kaptan Aysun Akbay, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesini telefonla aradı. Bölgede

KTÜ'lü kaptan: Yaşasın özgürlük
SOMALİLİ korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde 90 gün önce kaçırılan ve şirketin görüşmeleri sonrası serbest bırakılan 'Horizon-1' gemisindeki 23 mürettebattan 4'üncü Kaptan Aysun Akbay, İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesini telefonla aradı. Bölgede görev yapan TCG Gediz Fırkateyni'ne alındıklarını söyleyen Akbay, “Türkiye'yi ve sizleri çok özledim. Yaşasın özgürlük” diyerek sevincini dile getirdi.

Dün, saat 17.45 sıralarında korsanların gemiyi terketmesiyle serbest bırakılan 'Horizon-1' adlı gemideki mürettebat, hemen bölgeye gelen TCG Gediz Fırkateyni'ne alındı. Sağlık kontrolleri yapılan, durumları iyi olan mürettebat, askerlerin şefkatiyle karşılandı. Askerler, mürettebata yemek ve psikolojik destek verirken, ailelerine telefonla ulaşmalarını sağladı.

Mürettebattan 4'üncü Kaptan Aysun Akbay da, saat 21.30 sıralarında askeri geminin telefonundan İzmir'in Menemen İlçesi'nde oturan ailesini aradı. Kaptan Akbay, “Askerler bizi gemilerine aldı. Sağlık kontrollerimizi yaptı. Ayrıca her ihtimale karşı gemide bomba araması da yapıldı. Hepimizin durumu çok iyi. Yakıt ve kumanya ikmalinin ardından Ürdün'e hareket edeceğiz. Yaklaşık on gün sonra da ülkeye döneceğiz. Türkiye'yi ve sizleri çok özledim. Yaşasın özgürlük” dedi. Kızıyla 7 dakikalık bir görüşme yapmaya izin verildiğini söyleyen baba Özcan Akbay, “Sesini duyduğumuz çok mutluyuz. Durumları iyiymiş. Kavuşmaya sayılı günler kaldı. Heyecanla kavuşmayı bekliyoruz” diyerek sevincini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem