KTÜ’lü bilim Kurulu Üyesinden önemli kurban bayramı uyarısı

KTÜ’lü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Kurban Bayramı ile ilgili uyarılarda bulundu. 

KTÜ’lü bilim Kurulu Üyesinden önemli kurban bayramı uyarısı

Haber61 – Haber Servisi – Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla uyarılarda bulundu.

Kurbanların vekaletle kesilmesi gerektiğine vurgu yapan Tevfik özlü “Diyanet İşleri Başkanlığı, Belediyeler, Kasaplar Odası gibi kuruluşlar bağış olmadan da vatandaşların kurbanlarını vekaletle kesme organizasyonu yapabilirler. İsteyen kişiler, belirlenen parayı yatırır. Kurbanı vekaletle kesilir ve eti kişiye teslim edilir. Böylece kurban kesme alanlarında yaşanacak telaş, kalabalıklaşma, bulaşma riski ve acemilikten kaynaklanan kazalar azaltılır” dedi.

Kurban kesim alanları ile ilgili de uyarılarda bulunan Prof. Dr. Özlü, “Kurban kesme alanlarının sayısı ve büyüklüğü artırılmalı. Mutlaka randevuyla kesim yapılmalı. Sadece ilgili kişiler, sırayla ve kalabalıklaşma olmadan içeriye alınmalı. Mesafenin korunması ve maske kullanımına çok dikkat edilmeli. El hijyeni buralarda çok önemli” dedi.

Özlü, bayramlaşmanın temassız ve mesafeli yapılması gerektiğini belirterek, “Kurbanda eş dost, konu komşu, akraba davetleri, birlikte yeme içme riskli. Yenilip içilirken maske takılamaz ve mesafe korunamıyor. Davet yerine, ikramda bulunmayı tercih etmeliyiz. Bayramlaşmayı temassız, mesafeyi koruyarak ve maskeli olarak yapmalıyız. Eskisi gibi olamaz” ifadelerini kullandı.

KTÜ’lü bilim Kurulu Üyesinden önemli kurban bayramı uyarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem