Krep nasıl yapılır? En kolay krep çeşitleri ve tarifleri nedir?

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan hem tatlı hem tuzlu şekliyle tükettiğimiz krep nasıl yapılır? İşte en kolay krep çeşitleri ve tarifleri haberimizde…

Hemen her yerde krep ve krep türü hamurlar yense de bu hamur işinin Fransa’dan yayıldığı ortadadır. Dilimize akıtma olarak gelen pek çok yöreye göre de ismi değişen krep hemen herkesin severek yemeye devam ettiği bir hamur çeşididir. Peki krep nasıl yapılır? En kolay krep çeşitleri ve tarifleri nedir?

Sofraların en pratik yiyeceklerinden biri olan krep çeşitlerini ve tariflerini sizler için derledik. Rulo ya da düz haliyle tuzlu ya da tatlı olarak tüketilebilir. Genelde çikolata, reçel sürülerek de tercih edilir. Lezzetli krepler için kullandığınız tavanın önemi büyüktür.

Krep nasıl yapılır? En kolay krep çeşitleri ve tarifleri nedir?

Krep tavası nasıl olmalı?

Doğru tavayı kullanmak her zaman için önemlidir. Yanmaz, yapışmaz ve düz olmalıdır. Granit, teflon ya da demir döküm tava kullanabilirsiniz.

Sade krep nasıl yapılır?

2 yumurta

2 su bardağı süt ya da su (karışıkta yapabilirsiniz)

1,5 çay bardağı un

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı yağ

Bu malzemeleri kullanarak sade krepler yapabilirsiniz. Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiğinde bu karışıma un eklenilir. Tavanıza yağ koyduktan sonra kepçe yardımıyla ince tabakalar şeklinde hamuru önlü arkalı pişirebilirsiniz.

Krep nasıl yapılır? En kolay krep çeşitleri ve tarifleri nedir?

Tuzlu krep nasıl yapılır?

2 yumurta

2 su bardağı süt ya da su

1,5 çay bardağı un

yarım çay kaşığı tuz

6 adet mantar

Karabiber

3 yemek kaşığı yağ

2 yemek kaşığı krema

Bu malzemeler ile tuzlu krep yapabilirsiniz. Mantarları küçük küçük doğrayarak tavada soteleyin. Piştikten sonra krema ekleyin, peynir de koyabilirsiniz. Yumurtayı ve sıvı malzemeleri karıştırın. Kıvamına göre de unu ekleyerek tavada pişirebilirsiniz.

Tatlı krep nasıl yapılır?

2 yumurta

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay bardağı un

1,5 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Bu malzemeleri homojen şekilde karıştırın. Az yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. Sürülebilir çikolata, reçel ya da pudra şekeri dökerek tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler