"Köstebek polisler"

Yarasa Operasyonu” kapsamında “köstebeklik” karşılığında rüşvet alan polislerin çete üyeleriyle yaptıkları 'rüşvet' görüşmeleri telefon takibine takıldı... İşte onlardan bazıları İstanbul Emniyet Müdürlüğü organizasyonunda korsan CD ve DVD çetelerine yöne

"Köstebek polisler"

Yarasa Operasyonu” kapsamında “köstebeklik” karşılığında rüşvet alan polislerin çete üyeleriyle yaptıkları 'rüşvet' görüşmeleri telefon takibine takıldı... İşte onlardan bazıları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü organizasyonunda korsan CD ve DVD çetelerine yönelik 20 ilde düzenlenen “Yarasa Operasyonu” kapsamında “köstebeklik” karşılığında rüşvet alan polislerin bozulan arabalarının tamiri, çocuklarının ameliyatı ve cep telefonu kontörü için çete üyeleriyle yaptıkları görüşmeler telefon takibine takıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün nisan ayında gerçekleştirdiği operasyonda, 23 dosyadan kaydı bulunan çetenin elebaşı Davut Dikici'nin de aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Çeteyle ilişkili olduğu tespit edilen Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Hüseyin İnce, Nihat Özgül, CD operasyonlarını yürüten Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli Engin Doğan, Cem Şahin, Güvenlik Şube'de görevliyken Malatya'ya tayinleri çıkan Mehmet Demiröz ve Mehmet Uslu hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım yataklık etmek, rüşvet ve irtikap” suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

6 polisin, çete üyelerinden nasıl para istediği Aralık 2007-Ocak 2008 arasında telefon takibine takıldı.

İşte konuşmalar
Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan telefon takibinde polis memuru Engin Doğan, çete yöneticilerinden Mustafa Kömürcü'yü arayarak, “Bizimkiler şu an Unkapan'ındalar. Tahtakale'ye geçeceklermiş. Adres belli değil. Sizin oraya da gelebilirler. Bizimkiler şu an gizli gizli arama kararlarını faks geçiyorlar. Tedbirinizi alın. Ne olur ne olmaz” diyor.
Bu konuşmadan 2 saat sonra polis Doğan, diğer çete yöneticisi Mustafa Albayrak'ı arayarak, “Normale dönebilirsiniz” diyerek rahat olmalarını istiyor.

'Harçlığımız yok'
Polis Hüseyin İnce, Mustafa Albayrak'ı telefonla arayarak, “Bizim şef diyor ki; harçlığımız yok. Hiç bunlar bize bakmıyorlar diyor. Sen beni sonra ara tamam mı?” diyor. Bu görüşmenin ardından Albayrak, çete üyesi Ahmet Kömürcü'yü arıyor, şu diyalog yaşanıyor:
Albayrak: “Bu Hüseyin, araştırma harçlık deyip duruyor o... ç... ya. Ne bileyim bıktım bundan. Bir saat dükkânda oturdu. Elimdeki telefonu da çarptı. Arkasından da harçlık diyor. Bak diyo sağa sola”.
Kömürcü: “Bilmiyorum valla nasıl edeceksek ya 50 milyon biz 50 de oyunculardan al, 100 de kendin koy istersen. Daha dün verdin oğlum nasıl oluyor anasını satayım abone mi oldun?”
Albayrak: “Ne bileyim buna valla bunlar b... çıkarttılar bir şey diyemiyoruz.”
Kömürcü: “Ya bi aylık maylık bir şey et de ona göre şey yapalım. Böyle her gün insana tiksinti veriyor.”

'Daha geçen gün aldılar'
Bir başka telefon konuşmasında Hüseyin İnce, Albayrak'tan arabasının tamiri için de para istiyor, Albayrak'ın aradığı Kömürcü ise “Daha geçen gece 750 milyon aldılar ya” diyor. Çete üyeleri, istenen parayı bulmak için diğer çete üyeleriyle temasa geçiyor.
Malatya'ya tayini çıkan polis memuru Mehmet Uslu'nun çocuğunun ameliyatı için Albayrak'tan 1000 YTL borç istemesi de telefon takibine takılıyor. Çetenin, Malatya'ya tayini çıktıktan sonra da Uslu'ya para havale ettiği tespit ediliyor.
Polis memurları Engin Doğan ile Mehmet Demiröz arasında geçen konuşmada ise para paylaşımı yapılıyor. Çete üyesi Mustafa Kömürcü'nün polisin ele geçirdiği CD'leri 1500 YTL rüşvet karşılığı geri aldığı da konuşmalarda tespit ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem