Körfezde şaşırtan görüntü

İzmit Körfezi’ne girip çıkan gemilerin sintine ve diğer atıklarını boşaltmasını engellemek ve sanayi kuruluşlarının da Körfez’i kirletmesini önlemek amacıyla havadan ve deniz yüzeyinden kontrollerin sıklaştırılmasının ardından Körfez’de gözle görülür bir

Körfezde şaşırtan görüntü

İzmit Körfezi’ne girip çıkan gemilerin sintine ve diğer atıklarını boşaltmasını engellemek ve sanayi kuruluşlarının da Körfez’i kirletmesini önlemek amacıyla havadan ve deniz yüzeyinden kontrollerin sıklaştırılmasının ardından Körfez’de gözle görülür bir temizlenme olmuştu. Ancak bugün öğlen saatlerinden itibaren İzmit Körfezi’nin Marina önlerinde çok geniş bir alan kahverengi köpük tabakası ile kaplandı. Vapur ve deniz otobüslerinin oluşturduğu dalgalarla zaman zaman yer değiştiren ve sahil şeridinin bir bölümünü kaplayan tabakının neden kaynaklandığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı. Tekneyle balık tutmak için sahile geldiğini ve inanılmaz bir kirlilikle karşılaştığını söyleyen emekli Ali Güler, "Teknemle keyifli bir gün geçirmek için Marinaya geldim. Fakat sahilde kirlilikle karşılaştım. Fuar bölgesinde bulunan arıtma tesisinin olduğu dereden bu kirliliğin geldiğini tahmin ediyorum. Zaman zaman İzmit Körfezi’nde buna benzer kirliliğe rastlıyoruz. Doğa kendi kendine temizlemeye çalışıyor" dedi. Sahil kenarında olta satan Kadir Ali Kocaman İlk defa deniz yüzeyinde kahverengi bir köpükle karşılaştığını söyleyerek "Teknelerin altlarına bu madde yapıştı. Bir tekneyi temiz bölüme almama rağmen altı tamamen kahverengi tabaka ile kaplanmıştı. Çamur gibi bir tabaka. Ne olduğunu anlayamadık. Umarım deniz bu kirliliği temizler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler