Koray Aydın kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İYİ Parti'de Genel Başkan Adayı olduğunu açıklayan Koray Aydın'ın öz geçmişine dair bilgiler araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Koray Aydın kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in Olağanüstü Kurultay'da aday olmayacağını açıklaması sonrası Koray Aydın, Genel Başkan Adayı olduğunu duyurdu.

Koray Aydın'ın Genel Başkanlığı adaylığını açıklaması sonrası, "kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor" gibi sorulara yanıt aranıyor.

Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955'te Trabzon'da doğmuş bir Türk siyasetçidir. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği derecesi ile mezun olmuştur.

Siyasi kariyerine erken yaşlarda adım atan Aydın, 1976'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Gençlik Kolları'na Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı. Daha sonra MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığına yükseldi ve 1977 Türkiye genel seçimlerinde aktif rol aldı. 12 Eylül Darbesi'nin ardından siyasi yasakların kalkmasıyla, Muhafazakâr Parti'nin kuruluş çalışmalarına katıldı.

MHP'nin MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldıktan sonra, 1991 Türkiye genel seçimlerinde Trabzon milletvekili seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. MHP'nin Genel Sekreteri olarak uzun yıllar görev yaptı, bu süreçte Alparslan Türkeş'in yakınında yer aldı. Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından tekrar MHP Genel Sekreterliği görevine getirildi. 1999 Türkiye genel seçimlerinde Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

koray-aydin-aday-3.webp

DSP ve ANAP ile kurulan koalisyon hükümetinde Türkiye Cumhuriyeti Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldı. Bu dönemde 1999 Düzce ve İzmit depremlerinden sonra önemli projeler gerçekleştirdi. Prefabrik konutların tamamlanmasıyla depremzedelere destek sağladı ve ardından Kalıcı Konutlar projesi ile başarı elde etti. 2001'de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden istifa etti, ancak MHP Grup Başkanvekili olarak görevine devam etti.

2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP Trabzon milletvekili olarak seçilen Aydın, Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 2012'de MHP Genel Başkanlığı için Bahçeli'ye karşı aday oldu ancak ikinci oldu. Aldığı oy, parti içindeki rahatsızlıkları artırdı ve parti içi muhalefeti güçlendirdi. 2015 Erken Genel Seçimleri'nin ardından partinin yeniden yapılanması için olağanüstü kongre çağrısında bulundu.

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 28. dönemde İYİ Parti'den Ankara Milletvekili seçildi ve TBMM Grup Başkanlığına seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem