Köprü ve toplu ulaşımda bayram kararı! 4 gün ücretsiz

Kurban Bayramı tatili nedeniyle kamuya ait köprü, otoyol ve toplu ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uygulama belirlenen tarihler arasında geçerli olacak.
Köprü ve toplu ulaşımda bayram kararı! 4 gün ücretsiz

Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ücretsiz ulaşım kararı yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı doğrultusunda kamuya ait köprüler, otoyollar ve bazı toplu taşıma hatları bayram süresince ücretsiz hizmet verecek.

Otoyol ve köprüler ücretsiz oldu

Karara göre, 26 Mayıs 2026 Salı günü saat 00.00’dan başlayarak 30 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 24.00’e kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ücretsiz olacak.

Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden de aynı tarihler arasında ücret alınmayacak.

Uygulamanın, yap-işlet-devret modeliyle işletilen projeleri kapsamadığı belirtildi.

Toplu ulaşımda ücretsiz sefer dönemi

Toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz uygulama ise 27 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 00.00’da başlayacak.

30 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı ücretsiz hizmet verecek.

Bunun yanı sıra belediyeler ile bunların kurduğu birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de vatandaşlar ücretsiz faydalanabilecek.

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum