Komisyon Albay Öz'ü çağırdı

TBMM Hırant Dink Cinayeti İnceleme Komisyonu, İçişleri Bakanlığı'na bir kez daha yazılı talepte bulunarak, geçen hafta çağrılarına icabet etmeyen Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli Trabzon il Jandarma eski Komutanı Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzb

Komisyon Albay Öz'ü çağırdı
TBMM Hırant Dink Cinayeti İnceleme Komisyonu, İçişleri Bakanlığı'na bir kez daha yazılı talepte bulunarak, geçen hafta çağrılarına icabet etmeyen Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli Trabzon il Jandarma eski Komutanı Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser'i dinlemeye çağırdı.

Alt komisyon Başkanı AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek'in, 'Uyardık, ancak gereğini yapmadılar' ifadelerinin ardından, 'ilgili kişilerin ifadelerini gerekli gördüklerini' açıklamıştı.

MAHKEMEDEN İZİN YOK Ancak, adı geçenler, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi izin vermediğinden komisyona gelmedi. Bunun üzerine ikinci yazı ile ilgili kişileri dinlemek isteyen komisyon, 10 Nisan Perşembe günü toplanacak. Komisyonun, gerekli ifadelere başvurduktan sonra da, yeniden çalışmalarını sonlandırması ve rapor yazımına başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler