KKTC'nin hep yanındayız

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ndeki ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "birlik" mesajları verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin KKTC'deki yerinin ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, "Kapsamlı bir barışın

KKTC'nin hep yanındayız

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ndeki ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "birlik" mesajları verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin KKTC'deki yerinin ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, "Kapsamlı bir barışın olması, Kıbrıslı Türkler ve Rumların barış ve huzur içinde yaşaması için yeni bir düzenin kurulması hepimizin arzusudur. KKTC'nin işleyen demokrasisi vardır. Bu çerçeve içerisinde günü geldiğinde kendi cumhurbaşkanını, başbakanını seçmiştir. Cumhurbaşkanı Eroğlu ise seçildiği günden itibaren adadaki barış görüşmelerini sürdürmektedir. Türkiye, KKTC'nin daima yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Bunu tüm dünyaya duyururum" dedi.
 

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun AB müzakerelerini büyük bi sorumluluk duygusu içinde devam ettirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "KKTC'de muhattap Cumhurbaşkanı Eroğlu'dur. Cumhurbaşkanı Eroğlu anlaşırsa bizim desteğimizde arkasındadır" diye konuştu.

 



"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE ÖNEM VERİYORUZ"
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 31. Başkanlar Konseyi toplantısının Kayseri'de yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, basın özgürlüğüne değindi. Cumhurbaşkanı Gül, "Demokrasinin vazgeçilmez prensiplerinden biri de hür basındır. Hür basının daha önceki yıllarda çok büyük noksanlıkları vardı ancak bugüne geldiğimiz noktada Türkiye bu konuda çok büyük ilerleme kaydetmiştir. Muhakkak ki bazı noksanlıklarda söz konusudur. Son dönemde gördüğüm ve benimde dikkatimi çeken konu gazetecilere çok sayıda davanın
açılmasıdır. Bunların eminim ki mahkeme safhasına geldiğinde düzeltilecektir. Bir ülkenin şeffalık olması, açık toplumlarda basın vasıtası ile olmuştur. Basın özgürlüğüne önem ve değer veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Veli Altınkaya tarafından 'Yılın Devlet Adamı-Onur Ödülü'ne layık görülen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e plaket verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aldığı plaketten ötürü Kayseri Gazeteciler Cemiyetine teşekkür etti.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazeteciler Cemiyeti Ödül töreninde 'haber' dalında birinci olan Kayseri Maç Gazetesi'nden Süleyman Keskin, ikinci Cihan Haber Ajansı'ndan Ersan Temizel ve üçüncü olan Doğan Haber Ajansı'ndan Demet Öztürk'e ödüllerini verdi.

 



"ARAMIZI AÇMAK İSTEYENLER BOŞA ÇABALAMASIN"
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise Türkiye, Azarbaycan ve KKTC'nin "bir" olduğunu söyleyerek, "Aramızı açmak için yoğun çaba gösterenler boşa zaman harcamasınlar. Oynanacak oyunlara alet olmayız" mesajı verdi.
1974 öncesi bizler Türkiye'den Kıbrıs'a geldiklerini, orayı vatan bilip benimsediklerini söyleyerek, "KKTC ve Türkiye her zaman kederde, kıvançta da hep aynı duyguları hissetmiştir. Anavatan Türkiye, KKTC ve Azarbaycan bayrağını bugün burada yan yana görünca duygulandım. Biz üç devletiz, kimse bizi ayıramaz. Son zamanlarda birileri Kıbrıs halkı ve anavatan Türkiye ile arasında arayı açmak için yoğun çaba harcıyor. Bizim bağlılığımız çok farklı. Kimse boşa çabalamasın, bizi kimse ayıramaz. Kıbrıs
anavatanına bağlı bir halktır. Türkiye'deki kardeşlerini her zaman seven bir halktır. Bizim aramızdaki menfaat ilişkisi değildir, çıkar ilişkisi kesinlikle değildir" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu'na 'Yılın Devlet Adamı-Onur Ödülü' Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Oktay Ensari tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, 'fotoğraf' dalında Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Yıldız ve Tevfik Işık ile Kayseri Havadis Gazetesi'nden Ramazan Sönmez'e ödüllerini verdi.
Öte yandan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na "Yılın Meslek Örgütü Başkanı" ve TÜRK-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya "Yılın STK Başkanı" ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler