Kızılelma için tarihi an! Yeni test için pistte

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ilk insansız savaş uçağı teker kesme testinin ardından yeni bir heyecana sahne oluyor.

Kızılelma için tarihi an! Yeni test için pistte

Çorlu Havalimanı’nda ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Kızılelma için bölgedeki hava trafiği kapatıldı. Türk Savunma Sanayii’nin başarılı hamlelerinden biri olan ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar  Kızılelma  geçtiğimiz günlerde test sürüşünü başarı ile gerçekleştirdi. BAYKAR lideri Selçuk Bayraktar’ın videosunu paylaştığı o anlarda milyonlar görüntüleri izleyerek heyecana ortak oldu. Kızılelma’nın başarılı testi başta Yunan basını olmak üzere dış basında da yankı buldu. Atina, çaresizliklerini manşetlerine taşıdı ve “Nasıl başa çıkacağız” sorusunu sordu. Kızılelma’nın gizli olarak yapıldığını belirten Yunan gazeteleri özelliklerini ise tek tek sıraladı.

SELÇUK BAYRAKTAR: ZOR TUTUYORUZ
Tarihi test sürüşünü sosyal medya hesabından paylaşan Bayraktar, "Zor tutuyoruz… Bayraktar #KIZILELMA teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah… Having a hard time keeping #KIZILELMA on the ground... ifadelerini kullandı.

TARİHİ GÜN: HAVALİMANI KAPATILDI
Teker kesme testinin ardından bugün Kızılelma için tarihi bir an yaşanacak. Edinilen bilgiye göre Kızılelma ilk uçuşunu yapmaya hazırlanıyor. Çorlu Havalimanı’nda yapılacak olan testler için hava trafiği kapatıldı. Yapılan bilgilendirme notunda saat 06.00 ile 17.40 arasında pistlerin hava trafiğine kapatıldığı duyuruldu. Sadece Kızılelma’nın faaliyetlerine yer verileceği ifade edilirken Çorlu’dan gelecek görüntüler merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem