Kızılderililere Türkiye'de eğitim

Türk Amerikan Koalisyonu (TCA) ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ortak girişimiyle, ABD'de yaşayan Kızılderili kökenli öğrencilere Türkiye'de eğitim görmeleri için burs verilecek. Bu çerçevede her yıl 10 Kızılderili öğrenci ABD'den Türkiye'ye gönd

Kızılderililere Türkiye'de eğitim

Türk Amerikan Koalisyonu (TCA) ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ortak girişimiyle, ABD'de yaşayan Kızılderili kökenli öğrencilere Türkiye'de eğitim görmeleri için burs verilecek.

Bu çerçevede her yıl 10 Kızılderili öğrenci ABD'den Türkiye'ye gönderilecek ve eğitim masrafları karşılanacak. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TCA'nın Türkiye'deki eğitim kurumlarına yönelik gezisine katılan Kızılderili öğretim üyelerinin İTÜ'yü ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, 10 Kızılderili öğrencinin her türlü eğitim ihtiyacını karşıladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

TCA Başkanı Lincoln McCurdy, programın kültürel bilincin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Kızılderili akademisyenler Samsun, Ankara, Bolu ve İstanbul'da toplam 12 üniversiteyi ziyaret etti. TCA, Hispanik ve Ermeni kökenli ABD'li öğrencilere de Türkiye ve KKTC'de eğitim görmeleri için destek veriyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem