"K.Irak'ta otorite boşluğu var!"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya'ya giderken uçakta gazetecilerin terörle mücadele ile ilgili sorularını yanıtlayarak, “Kuzey Irak'ta bir otorite noksanlığı olduğu bir gerçek. Yoksa niye bizim uçaklar orada bir operasyon yapsın, nokta atışı gerçekle

"K.Irak'ta otorite boşluğu var!"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya'ya giderken uçakta gazetecilerin terörle mücadele ile ilgili sorularını yanıtlayarak, “Kuzey Irak'ta bir otorite noksanlığı olduğu bir gerçek. Yoksa niye bizim uçaklar orada bir operasyon yapsın, nokta atışı gerçekleştirsinler.

Son operasyonlar terör örgütüne büyük zarar verdi. Tüm kaynaklar bunu doğruluyor. Son saldırı olayı bu gerçeği gölgelememeli” dedi.Gül, ordunun yasal değişiklik talepleri hakkında ise “Askerler de demokrasinin önemini kavrıyorlar, kör taleplerde bulunmuyorlar” yorumunu yaptı.

Gül, Aktütün saldırısı sonrası yaşanan tartışmaları da değerlendirerek, tartışmaların açık toplumun gereği olduğunu ve Türkiye'yi güçlendireceğini belirtti. Tartışmalarda kullanılan dilin ve konunun ele alınış şeklinin çok önemli olduğunu söyleyen Gül, “Düşmana yarayacak fırsatlar verilmemeli.

Komutanlara güvenimiz tam. Komutanlara güvenimiz sarsılmadı. Yeni tedbirler gerekebilir, bunlar gözden geçirilir, silahıyla gelenle silahlı mücadele yapılır. Ama tüm bunlar yapılırken demokrasiye inancımız asla zaafa uğramayacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, askerlerin yasal değişiklik taleplerine de değinerek, “Basına yansıyan talepler abartılmış şeyler. Biliyorum ki askerlerde demokrasinin önemini kavrıyorlar, kör talepler yapmıyorlar, ihtiyaçlarını dile getiriyorlar. Bunlar hükümetin ve meclisin değerlendireceği şeyler” görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Gül, son saldırının Irak ile ilişkilerin genişliği, Kerkük konusunda Türkiye için olumlu adımlar atıldığı bir döneme rastgeldiğini belirterek, “Terör örgütü Kürtlerin, Arapların, bölgedeki herkesin düşmanı. Herkes çaba içinde olmalı” dedi.

ABD ile istihbarat işbirliğinin düzgün işlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine “Tabii ki şehitler ölmeyecek. Vatan bölünmeyecek. Bu hepimizin sloganı” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem