Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler dikkat! Son günler

Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler için son günler geldi çattı.

Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler dikkat! Son günler

Çipli kimlik kartlarına geçiş sürecini henüz tamamlamamış olanlar için kritik bir sürece girildi. 2023 yılıyla birlikte, banka işlemleri için çipli kimlik zorunlu hale geldi ve eski kimliklerle artık bu işlemler yapılamıyor. Aynı zamanda, eski tip ehliyet kimliklerinin geçerlilik süreleri de sona eriyor.

Eski kimlikler ne zaman değiştirilecek? Çipli kimlik kartları ne zaman güncellenecek? 2024 yılına yaklaşırken, bu sorular en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023 itibarıyla, banka işlemleri için çipli kimlik zorunlu hale geldiği biliniyor. Yılın son 20 gününe girilirken, kimlik değişimiyle ilgili merak edilen detaylar şu şekilde;

Kimlik Kartı Yenileme Son Gün Ne Zaman?

TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıldır ve bu süre sona erdikten sonra başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının üzerinde geçerlilik tarihi bulunmaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir. Kimlik kartını yenilemek isteyenlerin, randevu alarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web portalı veya Alo 199 numaralı Çağrı Merkezi kullanılıyor. Randevu gününde, eski kimlik ve biyometrik vesikalık fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne gidilerek kimlik yenileme işlemi gerçekleştiriliyor.

Ehliyet Yenileme Tarihi Uzatıldı

Yeni ehliyet sistemine göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler