Kılıçdaroğlu: İstanbullunun vicdanına güveniyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "İstanbullunun vicdanına güveniyorum, İmamoğlu tekrar seçilecek" dedi

Kılıçdaroğlu: İstanbullunun vicdanına güveniyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Biz özgürlükçü bir partiyiz, yasakçı bir parti değiliz. Her inanca saygılıyız. Bu bizim görevimizdir. İnsanların kimliklerine, yaşam tarzlarına saygı göstermek bizim görevimizdir. Hiçbir inanç siyasete kurban edilmemelidir. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmedik. Tek isteğim inançlar siyasete malzeme edilmesin.

Birileri milletin iradesiyle oynadı, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını elinden alındı. Bu mağduriyet giderilmeli. Çok partili hayatın ikinci partisi olan Demokrat Parti'nin çok sayıda insanı bugün aramızda değil. Onları rahmetle anmak boynumuzun borcudur. Onlar büyük hizmetler yaptılar. Biz demokrasiyi savunmak ve darbelere karşı durmak zorundayız. Demokrasi sürekli kendisini geliştiren bir kavramdır.

İşsizlik sosyal yara olarak karşımızda duruyor. Bu tablodan iktidar sahibi olanların haberi var mı? İşsizlik habire tırmanıyor. Her gün işsizlik ordusuna yenileri katılıyor. Hangi partiden olursak olsun oturup yeniden güzel ülkemizi düşünmek zorundayız.

Adaleti yok eden yargının kendisidir. YSK, hakimlerden oluşuyor. Seçmenin ne günahı var, seçmen oyunu kullandı, sen de saydın sonuç değişmedi. Bu çete mensubu 7 kişiye soruyorum; sizde onur haysiyet varsa istifa edecek misiniz? Aynı sandıkta, aynı seçmen, aynı sandık kurulu, aynı sandık... YSK, sadece büyükşehir belediye başkanı seçiminde yanlışlık, kumpas var diyor. Diğerlerinde bir şey yok diyor. Haysiyetini, onurunu kiraya verenler bunu düşünür. 39 ilçenin tamamında seçime gidelim dedik, olmaz dediler.

Ekrem İmamoğlu'na mazbata verdiler, 18 gün belediye başkanlığı yaptı. Suda yüzde 40 indirim yapacağız, Ramazan pidesini 1 lira, öğrenci kartını 50 liraya yapacağım dedi. Bunu hazmedemediler. Bütün İstanbullulara sormak istiyorum, otobüse binenler kimler? Ekrem İmamoğlu kimin için çalışıyor; belediye otobüsüne binenler için çalışıyor. Şimdi biz yapıyoruz diyorlar. İstanbullunun vicdanına güveniyorum, İmamoğlu tekrar seçilecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler