Kılıç: Bu ülkede kıyamet kopmaz

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davası kararı konusunda “Kıyamet kopacağı” açıklamaları ile ilgili olarak “Türkiye çok büyük bir ülke, kıyamet mıyamet kopmaz” dedi. Fransız Milli Günü dolayısıyla Fransız Büyükelçiliği'nde düz

Kılıç: Bu ülkede kıyamet kopmaz
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davası kararı konusunda “Kıyamet kopacağı” açıklamaları ile ilgili olarak “Türkiye çok büyük bir ülke, kıyamet mıyamet kopmaz” dedi.


Fransız Milli Günü dolayısıyla Fransız Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona katılan Haşim Kılıç, gazetecilerin AKP hakkındaki kapatma davası başta olmak üzere gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıç, Anayasa Mahkemesi raportörünün kapatma davasına ilişkin raporunu ne zaman hazırlayacağı yönündeki soruyu “Bu konuda biliyorsunuz ki ben hiçbir zaman ne bir gün verdim, ne de bir tahmin yaptım. Arkadaşımız ne zaman raporu tamamlarsa o zaman getirdiğinde, sizlere raporun tamamlandığını duyuracağım” biçiminde yanıtladı.

“KAPATMA DAVASI İLE İLGİLİ YETKİLİ BENİM”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kapatma davasının ne zaman sonuçlanacağı konusunda yorum yapmazken Raportör Osman Can'ın raporunu tamamlamadan hiç kimsenin bir şey söylemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün AKP'nin kapatma davasının sonuçlanmasına ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine “Bu konuda yetkili benim. Benim ağzımdan çıkmadığı sürece hiçbir şeye inanmayın lütfen” dedi.

AKP'nin kapatma davasına ilişkin olarak hiçbir şey söylemek istemediğinin altını çizen Kılıç “Hiçbir şey söylemiyorum. Bağlayıcı olmasını istemiyorum Arkadaşımızın çalışma düzenine bağlı bir konudur. Arkadaşlarımızla bu konuyu konuşacağız. Ne kadar süre içinde çalışmalarını tamamlayabilirler, bunu göz önünde tutarak bir gündem vereceğim elbette” şeklinde konuştu. Kılıç, AKP'nin kapatılması durumunda “kıyamet kopacağı” yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak şunları belirtti:

“Türkiye çok büyük bir ülke, kıyamet mıyamet kopmaz. Bu ülke çok şey gördü, geçirdi. Bu nedenle hiç kimsenin endişelenmesine gerek yoktur. Türkiye'de kurumlar çalışmaktadır ve üstlerine düşen görevlerini yerine getirmektedirler. Bu büyük ülkede bu tür sorunlar her zaman yaşanır. Türkiye bunun üstesinden her zaman gelmesini bilmiştir. Bu yüzden herhangi bir endişem, herhangi bir kıyamet senaryosu yoktur”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, raportörün raporunu sunması sonrası davanın görüşülmesi tarihinin belirlenip belirlenemeyeceği sorusunu ise “Arkadaşlarımla görüşmeden ben bir gün belirlemem” şeklinde yanıtladı.

Kılıç, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasına ilişkin yaşanan gözaltı ve tutuklamalarla ilişkin bir soruyu da “Bu konularda lütfen soru sormayın. Bu konuda hiçbir yanıt vermem” diyerek yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler