Keşif yaparken jandarma enseledi

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde Jandarma Komutanlığı lojmanlarına saldıran ve geçtiğimiz günlerde eylem hazırlığı için keşif yaparken yakalanan PKK’lı terörist Kazım B’nin, örgütün Mava Dağı sorumlusu olduğu belirtildi. Beşiri kırsalında geçen 21 Mayıs'ta güv

Keşif yaparken jandarma enseledi

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde Jandarma Komutanlığı lojmanlarına saldıran ve geçtiğimiz günlerde eylem hazırlığı için keşif yaparken yakalanan PKK’lı terörist Kazım B’nin, örgütün Mava Dağı sorumlusu olduğu belirtildi.

 

Beşiri kırsalında geçen 21 Mayıs'ta güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda buğday tarlası içerisinde, eylem hazırlığı yapmak üzere keşif yaparken yakalanan ‘Baran’ kod adlı Kazım B.’nin terörist grupla polis ve askeri karakollara saldırı için keşif yaptığı ve not defterinde bomba yapımı için bilgelerin olduğu ortaya çıktı.

 

Beşiri’de 7 Aralık 2009 günü Beşiri Jandarma Komutanlığı lojmanlarına ve 6 Mayıs günü Mardin’in Dargeçit İlçesi Kuşçu Jandarma Karakolu’na yapılan saldırılarda yeraldığı belirtilen teröristen, PKK’nın Batman’daki Mava Dağı’nın sorumlusu olduğu belirtildi.

Terörist Kazım B’nin Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde askerliğini yaparken, kaçıp Van’a gittiği ve buradan da kaçak olarak İran’a geçip örgüte katıldığı öğrenildi. Beşiri’de soruşturması tamamladıktan sonra adliyeye sevkedilen terörist tutuklanarak cezaevine konuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem