Kenan Evren Oy Pusulasını Yırttı

Kenan Evren, oyunu saat 08.05'te Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Armutalan Beldesi'ndeki Evren Paşa İlköğretim Okulu'nda bulunan 1069 numaralı sandıkta sıra beklemeden kullandı.

Kenan Evren Oy Pusulasını Yırttı

Kenan Evren, oyunu saat 08.05'te Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Armutalan Beldesi'ndeki Evren Paşa İlköğretim Okulu'nda bulunan 1069 numaralı sandıkta sıra beklemeden kullandı. Evren'in oy pusulasını almadan önce uzattığı kimliği, sandık görevlileri tarafından, “Efendim sizi tüm Türkiye hatta dünya tanıyor, gerek yok” denilerek kontrol edilmedi.

Mühürü ve oy pusulasını alıp kabine giren Kenan Evren, mürekkebi yetersiz olduğu için bastığı 'Evet' yazısının okunmadığını ileri sürdü. Oy pusulasını yırtıp pantalon cebine koyan Evren, görevlilerden yenisini istedi. İsteği yerine getirilen Kenan Evren, ikinci pusulaya mührü bastıktan sonra zarfı sandığa atıp oyunu kullandı.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde oy kullanırken “Parmağa mürekkep sürülmesi çok aşağılayıcı. Bu ilkellik. Ben cumhurbaşkanı olarak bu durumdan utanıyorum” diyen Evren'in parmağına bu kez mürekkep sürülmedi.

Evren Paşa İlköğretim Okulu 1069 Numaralı Sandık Kurulu Başkanı Sezai Sudar, Kenan Evren'in oy pusulasını yırtıp cebine koyduğunu sonradan farkettiğini belirterek “Eski cumhurbaşkanı olduğu için oy pusulasının yenisini verdim. Tutanak tutuldu. Yedek oy pusulalarından biri kullanıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem