Kazazedeler Türkiye'de

İstanbul-Amsterdam seferini gerçekleştirirken dün inişe geçtiği sırada kaza yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında yaralanan 7 yolcu, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirildi.Amsterdam'dan havalanan ve içinde kazada yaralanan 7 yolcunun da bulunduğu

Kazazedeler Türkiye'de

İstanbul-Amsterdam seferini gerçekleştirirken dün inişe geçtiği sırada kaza yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında yaralanan 7 yolcu, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Amsterdam'dan havalanan ve içinde kazada yaralanan 7 yolcunun da bulunduğu THY'nin “Kırşehir” adlı tarifeli uçağı, saat 16.20'de Atatürk Havalimanı'na indi.

Boeing 737-800 tipi uçak, 221 numaralı körüğe yanaştırıldı. Yolcular ve bazı hafif yaralılar körükten geçerek alanın içine alındı.

Uçağa yanaştırılan bir asansör ambulans ise el ve kolları kırık olduğu belirtilen bir yaralıyı tekerlekli sandalyeyle alarak, hastaneye götürdü.

Hollandalı yetkililer yaptıkları son açıklamada kazanın nedeninin haftaya açıklanacağını söyledi. İşte yetkililerin yaptığı son açıklama:

Hollanda'da THY'ye ait 1951 sefer sayılı burun ucu adı "Tekirdağ" olan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapmasının ardından kurulan kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings, yaralılardan 4'ünün durumu ciddi olduğunu bildirirken ölenlerin isimlerini henüz açıklayamayacaklarını söyledi.

Hollanda yetkilisi Wetterings, düzenlediği basın toplantısında meydana gelen kazada üçü pilot, 9 kişinin hayatını kaybettiğini, ölen 6 kişinin ise durumu ağır olan yolcular olduğunu belirtirken, ağır yaralı kişilerden 4'ünün sağlık durumunun kritik olduğunu ifade etti.

Ölen ve yaralananlardan kimliği tespit edilenlerin isimlerini, ailelerine bildirdikten sonra, kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen  Wetterings, 121 yolcunun 13 farklı hastanede tedavi edildiğini, 63 kişinin tedavisinin ise sürmekte olduğunu kaydetti. Wetterings, ağır yaralılardan dördünün kimliğinin kesin tespitinin yapılamadığını belirtti.

Uçakta bulunanlardan 51'inin Türk vatandaşı, aralarında Türk kökenlilerin de yer aldığı 53'ünün Hollanda vatandaşı olduğunu bildiren yetkili, uçakta ayrıca 7 ABD vatandaşı, 3 İngiltere vatandaşı, bir Alman, bir Bulgar, bir Finlandiya, bir İtalyan vatandaşı ile bir Tayvanlının bulunduğunu anlattı.

Wetterings, 15 yolcunun milliyetinin ise bilinmediğini söyledi.

3 YARALI TÜRK VATANDAŞININ DURUMU İYİ

Kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings'in yolcuların kimliklerini açıklamayacağını bildirmesinin ardından uçakta Aksaraylı 3 yolcunun olduğu bildirildi. Uçakta bulunan Bekir Kaya, Hasret Demir ve Mustafa Gümüş'ün kazada yaralandıkları ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bekir Kaya'nın Aksaray'daki dayısı Ramazan Baltacı,  yaptığı açıklamada, Kaya'nın Amsterdam'a 27 Şubat'ta gideceğini ancak bilet tarihini değiştirdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler