Kayseri'de korkutan gerginlik

Kayseri’nin Danişmengazi Mahallesi sakinleri, sayıları giderek artan ve rahatsızlık yaşattıklarını öne sürdükleri Suriyeli sığınmacılara tepki amacıyla toplandı. Bazı kişilerin ellerine sopa aldıkları görülürken, kalabalık sokak sokak dolaşarak, Suriyeli

Kayseri'de korkutan gerginlik

Kayseri’nin Danişmengazi Mahallesi sakinleri, sayıları giderek artan ve rahatsızlık yaşattıklarını öne sürdükleri Suriyeli sığınmacılara tepki amacıyla toplandı. Bazı kişilerin ellerine sopa aldıkları görülürken, kalabalık sokak sokak dolaşarak, Suriyeli sığınmacıları istemediklerini söyledi. Öfkeli kalabalığı polis biber gazı kullanarak dağıtırken, bir Suriyelinin Otomobili sopalarla tahrip edildi.

Merkez Melikgazi İlçesi Danışmentgazi Mahallesi'nde oturanlar, Suriye’de devam eden iç savaş kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra mahallelerine yerleşen Suriyeliler'e tepki gösterdi. Suriyelilerin kendilerini rahatsız ettiğini savunan mahalle sakinleri, son olarak bir Suriyelinin çocukları dövdüğünü öne sürerek bir araya geldi.

Kalabalıktaki bazı kişilerin ellerinde sopa olduğu görüldü. Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan yaklaşık 150 kişiye, kısa sürede gelen polisler dağılmaları uyarısında bulundu. Sayıları 300'e ulaşan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, 'Burada Suriyeli istemiyoruz' sloganı attı. Bir mahalle esnafı da mahallelerinde yaşayan bazı Suriyeliler'in çocuklarını ve eşlerini taciz ettiğini öne sürdü. Gösterici grup, sokak sokak dolaşarak, Suriyeli sığınmacıları istemediklerini söyledi. Bu sırada Suriyeli bir sığınmacıya ait otomobil sopalarla tahrip edildi. Polis biber gazı kullanarak kalabalığı buradan uzaklaştırdı. Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınkaya, öfkeli kalabalığa yönelik megafonla yaptığı anonsta, "Biz Türk polisiyiz. Bize güvenmelisiniz. Bu iş kan akıtmakla çözülmez. Sesinizi, yüksek makamlara duyurdunuz. Gereken yapılacak" diye seslendi. Polisin, grubu ikna etmesinin ardından kalabalık kontrollü olarak dağıldı. Polis, Danişmentgazi Mahallesi'ndeki önlemlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler