Kayseri şehidini uğurluyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun (39) cenazesi Kayseri'ye getirildi.Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na ait askeri uçakla Van'dan getirilen Şehit Mutlu'nun cenazes

Kayseri şehidini uğurluyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun (39) cenazesi Kayseri'ye getirildi.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na ait askeri uçakla Van'dan getirilen Şehit Mutlu'nun cenazesi, hava alanında eş ve çocukları tarafından karşılandıktan sonra askeri ambulansla Argıncık mahallesinde bulunan babası Ahmet Mutlu'nun evinin önüne götürüldü.

Burada baba Ahmet Mutlu ve anne Zümrüt Mutlu, cenaze aracına alındı. Türk bayraklı tabuta sarılan anne ve baba burada fenalık geçirdi. Mutlu çiftine, 112 ambulansında müdahale edildi. Bu arada ev önünde bekleyen kalabalık cenaze aracına yaklaşmak isteyince izdiham yaşandı.

Cenaze, daha sonra Şehit Birol Mutlu'nun kısa süre önce satın aldığı Mimarsinan Fatih mahallesindeki evine getirildi.

Burada, Mutlu'nun komşularının, gözyaşlarını ve hıçkırıklarını tutamadıkları görüldü. Şehidin cenazesi konvoy halinde cenaze töreninin düzenleneceği Hunat Camisine götürüldü.

Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan çadırda dün akşam saatlerinden itibaren taziyeleri kabul eden baba Ahmet Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 40 günden beri dağlarda bulunduğunu belirterek, ''40 günden beri dağlardaydı, kendisiyle en son 1 hafta önce telefonla konuştum, 1.5 yıl sonra emekli olacaktı. İçimiz yanıyor daha ne diyeyim'' diye konuştu.

-ŞEHİT BABASI TAZİYEYE GELDİ-

Diğer yandan 1 Mayısta Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (28) babası Mustafa Koçyiğit de Mutlu ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Cenaze evinde şehit Birol Mutlu'nun 16 yaşındaki kızı Duygu Mutlu'yu Fatih Karcı Lisesinde okuyan sınıf arkadaşları yalnız bırakmadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesi Keri Tepesi mevkisinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin intikali esnasında, mayın patlaması sonucu İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem