Kayıp Susurluk silahları mı?

Ergenekon soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide yapılan kazı çalışması, saat 09.05'de tekrar başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Da

Kayıp Susurluk silahları mı?
Ergenekon soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide yapılan kazı çalışması, saat 09.05'de tekrar başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

3 ADET LAV SİLAHI VE MERMİ BULUNDU
Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı. Aramalar sırasında üç adet lav silahı, TNT kalıpları, mermi ve bomba ele geçirildiği belirtildi. Bulunan el bombalarının seri numaralarının silinmiş olduğu belirtildi. Ele geçen mermilerden bir kısmının da 'uzi' mermisi olduğu gelen bilgiler arasında. Poşetlerin içindeki silahların yağlı kağıtlara sarılmış halde bulunduğu öğrenildi. Arazide bu mühimmatın bulunması üzerine arama yapılan bölüm genişletildi. Bomba imha uzmanları toprak altına gizlenmiş cephaneliğin tuzaklanmış olabileceği ihtimaline karşı önce düzenek arıyor. Daha sonra da kazı yapılıyor.

Polis Gölbaşı'nda Ergenekon izinde

KAYIP SUSURLUK SİLAHLARI MI?
Eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinden çıkan kroki doğrultusunda Gölbaşı'nda ele geçirilen mühimmat gözleri yeniden Susurluk soruşturmasına çevirdi. Susurluk soruşturması sırasında polis İsrail'den hibe şeklinde alınan Emniyet Genel müdürlüğü envanterinde bulunan ancak deposunda bulunamayn 250 mikro uzi, susturucular ve mermilerin peşine düşmüş, ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı. Resmi açıklama yapılmamakla birlikte Gölbaşı'nda Susurluk silahlarının arandığı belirtiliyor.

POLİSTEN GAZETECİLERE İKRAM
Öte yandan arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi. Bu arada bir kadın polis memuru da güvenlik şeridi dışında bekleyen basın mensuplarına poğaça ve simit dağıttı.

İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR?
1956 yılında Tokat'ta doğan İbrahim Şahin, 1976 yılında Polis Akademisi'nden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun oldu ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. Askerliğini 1978 yılında Isparta Dağ Komando Okulu ve Erzurum'da yaptı. 1980 yılında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı. 1982'de buradan Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna tayin oldu.

Aynı yıl kurulan Özel Harekat Dairesi'ne kabul edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Harp Dairesi'nde Özel Harekat Kursu nu tamamladı. 1984 yılında Almanya'da 'GSG-9 Komando Kursu'na katıldı. 1987 yılında ABD 'de 'Anti-Terör Kursu'na katıldı. 1988 yılında Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne atandı.

ÖZEL HAREKATIN İLK BAŞKANI OLDU
1990 yılında da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Özel Harekat Şube Müdürü oldu. İstanbul'da çok sayıda terör operasyonunu yürüttü, "Avrasya Feribotu" operasyonunda da görev aldı. 1993 yılında Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde vekaleten Özel Harekat Daire Başkanlığı'na getirildi. Bu yeni oluşumun ilk başkanı oldu. Balıkesir'de "Özel Tim Eğitim Okulu" nu açtı ve terörle mücadelede görev alacak özel timi oluşturdu.

Susurluk skandalıyla Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi olayına adı karıştı. Susurluk'taki trafik kazasında ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı. Ömer Lütfi Topal'ın cinayetine karıştıkları öne sürülen özel tim polislerini koruduğu ve Tarık Ümit'in kaçırılmasına karıştığı gerekçesiyle soruşturuldu.

Kendisinin de dahil olduğu 14 sanık hakkında çıkan 27 Ocak 1997 tarihli tutuklama kararından sonra firar etti. 6 Mart 1997'de Cürüm işlemek amacıyla silahlı teşekkül oluşturmak ile Hakkında yakalama ve tevkif müzekkeresi bulunan kişiyi yetkili mercilere haber vermemek suçundan 5 ile 9'ar yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. 11 Mart 1997'de teslim oldu ve yargılandı. 12 Eylül 1997' de tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem