Kayıp iki uzman çavuş bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, daha önce kayıp olduğu bildirilen şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. Nurullah Oymak ve şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. M. Bahattin Erturhan'ın bulunduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açı

Kayıp iki uzman çavuş bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, daha önce kayıp olduğu bildirilen şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. Nurullah Oymak ve şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. M. Bahattin Erturhan'ın bulunduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
''Daha önce kayıp olduğu bildirilen şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. Nurullah Oymak ve şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. M. Bahattin Erturhan bugün güvenlik kuvvetlerimizce bulunmuştur.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailesi ve yüce milletimize başsağlığı dileriz.''

OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Buzul dağları bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu icra edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
''3 Ekim 2008 tarihinde Aktütün Jandarma Sınır Bölük merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıya katılan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarının takibine devam edilmektedir.
Bu kapsamda, 6 Ekim 2008 günü Hakkari ili Buzul dağları bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu icra edilmiştir.
Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

İcra edilen operasyonlarda, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak bu sabah saatlerinde de Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu yapıldığını bildirmişti.

9 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerden 9'unun cesedi bulundu. Cesetleri bulunan teröristlerden 4'ünün yabancı uyruklu olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yönelik saldırının ardından etkisiz hale getirilen 23 teröristten 9'unun cesedine ulaşıldı. Cesetleri bulunan teröristlerden 4'ünün yabancı uyruklu olduğu tespit edildi.

Güvenlik güçleri tarafından Aktütün köyü kırsalından alınarak, Şemdinli'ye getirilen teröristlerin cesetleri otopsi işlemleri için devlet hastanesi morguna bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem