Kaşüstü dal-çık projesinde son durum - Yapımı devam eden tüneli ilk kez Haber61 görüntüledi

Kaşüstü Dal-çık projesinde yapımı devam eden ikinci tünel ilk kez Haber61 tarafından görüntülendi. 

Kaşüstü dal-çık projesinde son durum - Yapımı devam eden tüneli ilk kez Haber61 görüntüledi

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot - Emrah Paça - Trabzon’da yapımı devam eden Kaşüstü Dal-çık projesinde ikinci tünelde çalışmalar sürüyor. 2 ay sonra trafiğe açılması planlanan ikinci tüneli ilk kez Haber61 ekibi görüntüledi.

Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesinde uzun zamandan beri yapımı devem eden ve geçen süre bakımından tartışmalara neden olan Dal-çık projesinde ilk tünel 31 Mart 2019 akşamı trafiğe açılmıştı. Yapımı halen devam etmekte olan dağ tarafındaki güney tünelinin ise 600 metrelik kısmının açıldığı ve 150 metrelik bir kısmının kaldığı belirtildi.

İkinci tünelde çalışmaların en geç 2 ay içinde tamamlanacağı ve tünelin trafiğe açılacağı öğrenildi. Tünelin trafiğe açılması sonrasında ise üst kısımdaki peyzaj çalışmalarına başlanacak. 

Kaşüstü dal-çık projesinde son durum - Yapımı devam eden tüneli ilk kez Haber61 görüntüledi

2 AY İÇİNDE AÇILACAK

Projedeki son durum ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan proje saha şefi Turgut Sezer, "Deplase sorunumuz vardı. 31 Mart akşamı ilk tüneli trafiğe açtık. Şuanda herhangi bir sıkıntımız yok. Cephe kaplaması, asfaltlama ve diyafram temel imalatı aşamalarının tamamladık. Hedefimiz iki ay içinde ikinci tüpü de açarak trafiği tamamen faaliyete geçirmek istiyoruz" dedi.

600 METRELİK KISMI AÇILMIŞ DURUMDA

İkinci tünelde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Sezer, "Bugün itibari ile tüm deplaselerimizi hallettik. Hala imalatımız 7/24 devam ediyor. Tünelin 600 metrelik kısmı açılmış durumda. 150 metrelik bir kısmı kaldı. O kısımda imalatlarla asfalta hazır hale getiriliyor. Hedefimiz iki ay içinde burayı da trafiğe açmak. Burası bittikten sonra peyzaj çalışmaları başlayacak. Sonuçta burası bir yaşam alanı. Yolu trafiğe açılmasının akabinde yeşil alanlarda açılacak. Burası küçük bir millet bahçesi olacak diyebiliriz. Ben çok güzel olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaşüstü dal-çık projesinde son durum - Yapımı devam eden tüneli ilk kez Haber61 görüntüledi

SUYLA ALAKALI BİR SIKINTIMIZ YOK

Aşırı yağmur sonrası tünellerde su birikmesi olup olmayacağı konusunda kendisine soru yönelttiğimiz Saha Şefi Turgut Sezer, “Acil durum planlarımız var. Şuanda terfi merkezimiz var. Orada normal çalışan pompalarımızın yanında yedek pompalarımız, jeneratörlerimiz var. İzleme komitemiz var, Tünel sürekli izleniyor. Suyla alakalı bir sıkıntımız yok. Tünel açıldığında yağmur da yağdı ama şuanda herhangi bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR YAPILAN İŞİ GÖRMEYE BAŞLADI

Tünel açıldıktan sonra insanların yapılan projenin ne kadar büyük bir proje olduğunu gördüğünü sözlerine ekleyen Sezer, “Tünel açılana kadar daha sıkıntılıydı. Ama halkımız bu yapılanları gördükten sonra daha olumlu tepkiler almaya başladık. Yapılan büyük bir proje olduğunun farkına vardılar. Yer altında çalışınca insanlar yapılanı göremiyor ve tepkiler gelebiliyor. Ama tünel açılınca daha olumlu tepkiler geldi. Böyle olunca daha şevkle çalışıyoruz” dedi.

Kaşüstü dal-çık projesinde son durum - Yapımı devam eden tüneli ilk kez Haber61 görüntüledi

FORE KAZIK DEĞİL DİYAFRAM TEMEL 

Turgut Sezer, projenin deniz seviyesinin altında olduğu için sızdırmazlığı ön plana çıkaran diyafram temel sistemi kullanıldığın belirterek, “Trabzon Yomra istikametinde hizmet verecek olan güney tüpünün 600 metrelik kısmını tamamladık. Yaklaşık 2 aylık bir süre içinde de bu tünel hizmete girmiş olacak. Bilindiği gibi deniz seviyesinin altındayız. Ondan dolayı Fore kazık sistemi değil, diyafram temel dediğimiz, sızdırmazlığı ön plana çıkaran, sızdırmaz bir alan oluşturan bir inşaat imalatı. Burada Bin 100 tane kadar diyafram temelimiz var. Tünel duvarlarına kaplanan cephe panellerini de burada imal ediyoruz. Diyafram duvarlarımız bitince bu panelleri yerine montajlıyoruz ve estetik olarak daha güzel bir görüntüye sahip oluyor” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ GİBİ BOTANİK PARK GİBİ BİR YAŞAM ALANI OLACAK

Projenin tam anlamıyla bittiğinde bir yaşam alanı olacağını vurgulayan Turgut Sezer, “Peyzaj çalışmaları dahil olmak üzere tam bitirme tarihini kesin olarak söyleyemem ama bu tüneli trafiğe açtıktan sonra hemen peyzaja başlanacak. Yukarıdaki çalışma göz önünde olacağından insanlar yapılan işi görecektir. Proje bittiğinde çok güzel olacağını düşünüyorum. Bir millet bahçesi, bir botanik park gibi yaşam alanı olacaktır. Ben şahsen güzel şeyler olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem