Kart sahipleri dikkat!

Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Katılım Bankalarınca Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğler, 1

Kart sahipleri dikkat!

Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Katılım Bankalarınca Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğler, 1 Ocak 2015'te yürürlüğe girecek.

Buna göre, her iki tebliğde "Mevduat ve Diğer Yabancı Kaynaklar" grubuna, "39070 Kredi borcu bakiyesinden fazla yapılan ödemeler" ile "39170 Kredi borcu bakiyesinden fazla yapılan ödemeler" başlıkları eklendi.

Katılım Bankalarınca Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğ'de ayrıca söz konusu başlık altına "84004 Sermaye piyasası işlemlerine" ve "84104 Sermaye piyasası işlemlerine" başlıklı hesaplar da dahil edildi.

"Kredi borcu bakiyesinden fazla yapılan ödemeler", kredi kartı borçları da dahil olmak üzere kredi müşterilerince borç bakiyesinden fazla yapılan ödemelerin sözleşmede katılım fonu olarak nitelendirilerek katılım fonu hesaplarında izleneceğine ilişkin bir hükmün veya müşterinin bu yönde bir irade beyanının bulunmaması halinde izleneceği hesapları içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler