Kariyer İçin Uçak Kaçırmışlar

İstanbul seferini yapmak üzere KKTC Ercan Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra Atlasjet'e ait uçağı kaçırıp, Antalya'da teslim olan iki hava korsanının El-Kaide terör örgütüne katılmak amacıyla bu uçağı kaçırdıkları öğrenildi.Sorgularında, uç

Kariyer İçin Uçak Kaçırmışlar

İstanbul seferini yapmak üzere KKTC Ercan Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra Atlasjet'e ait uçağı kaçırıp, Antalya'da teslim olan iki hava korsanının El-Kaide terör örgütüne katılmak amacıyla bu uçağı kaçırdıkları öğrenildi.

Sorgularında, uçağı sadece kartvizit ve isim yapmak adına kaçırdıklarını söyleyen korsanlar, bu sayede El-Kaide'nin kendileri ile temasa geçip örgüte alınacaklarına inandıkları için eylemi gerçekleştirdiklerini belirttiler.

ÖZLÜ'NÜN İLK EYLEMİ

Uçak kaçırmanın, Mehmet Reşat Özlü'nün ilk eylemi olduğu vurgulanırken Mommen Abdül Aziz Talikh'in dosyasının kabarık olduğu, FBI tarafından daha önce de sorgulandığına dikkat çekildi. Özlü'nün Kıbrıs'ta Talikh'in evinde kaldığı, belki bu şekilde davranırsa cebine para gireceği düşüncesiyle hareket ettiği belirtildi.

Gözaltına alındıktan sonra uzun süre ifade vermeyen Talikh, El Kaide bağlantılarının ortaya çıkması üzerine konuşmaya başladı.

ORİJİNAL C4'E BENZİYOR

Bu arada, uçak kaçırmayla ilgili soruşturmanın boyutu, Interpol ve diğer uluslararası güvenlik teşkilatlarıyla istihbarat bilgileri paylaşılarak derinleştirildiği öğrenildi. Özlü'nün ise, İsrail askerlerinin Filistinlileri öldürdüğünü görmesi üzerine eyleme kalkıştığını söylediği kaydedildi.

Uçağı kaçırmakta kullanılan bomba süsü verilmiş oyun hamurunun basit bir düzenek olmadığının altını çizen uzmanlar, üzerinde düzenek bağlantılarının olduğunu bildirdi. “İlk bakıldığında C4 tipi plastik bombadan farksız bir durumda görülüyordu” diyen yetkililer; “Profesyonelce yapılmış. Gerçeğinden farksız bir sahte bomba düzeneği yapmışlar” dedi.

TALİMATLA DEĞİL KENDİ ATLAMIŞ

UÇAKTAN atlayarak kaçması eleştiri konusu olan Kaptan Pilot Faruk Çağımlı ise, İkiz Kule saldırılarından sonra 11 Eylül sendromu yaşadıklarını, uçaktan atlamalarını, havalanmayı engellemek için tamamen kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiğini söyledi. Çağımlı, “Atlamadan önce tüm yolcu tahliye kapılarını açtım” dedi. Çağımlı'nın, uçağın kaçırıldığını yardımcı pilota bile söylemediği, kimsenin paniğe kapılmasını istemediği için bu şekilde davrandığı öğrenildi.

8 KİŞİ İLE KONUŞTULAR

Kaptan pilot, korsanların kokpite girmemesi için derhal kapının şifresini değiştirdi. Korsanların uçakta 8 kişi ile cep telefonuyla görüştükleri ortaya çıktı. Görüşülen kişilerin numarası tek tek saptandı.

Akşam

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem