Karım dövüyor kurtar beni başkan!

Diyarbakır Sur Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Murat Akış (42), karısının sürekli sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını öne sürüp belediyeye başvurdu. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve aile içi şiddet sorunuyla ilgilenen Beledi

Karım dövüyor kurtar beni başkan!

Diyarbakır Sur Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Murat Akış (42), karısının sürekli sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını öne sürüp belediyeye başvurdu.

 

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve aile içi şiddet sorunuyla ilgilenen Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Ölmek'ten yardım isteyen 3 çocuk babası Akış, eşinin kendisini sopa ve terliklerle dövdüğünü, maaş kartına el koyduğunu iddia etti.

 

Kısa süre önce de evden kovduğunu ve bu yüzden belediyenin şantiyesinde yatıp kalktığını anlatan Akış, iyi bir aile reisi olmasına rağmen eşinin neden böyle davrandığına anlam veremediğini öne sürdü. İlk kez böyle bir şikayetle karşılaşan başkan yardımcısı Ölmek de durumu gazetecilerle paylaştı. Kadın başkan yardımcısının makamında karısının "çöp koktuğunu" söyleyerek yanına yaklaştırmadığını söyleyen Akış, "İçkim yok, kumarım yok. Karımın bir dediğini iki etmiyorum. Her istediğini yerine getiriyorum. Yemek parası istiyorum, bana 'zıkkım ye' diyor. Çalışan, kazanan benim. Yine de bana şiddet uyguluyor" diyerek yardım istedi.

 

Başkan yardımcısı Ölmek ise "Murat Bey başvuru yaptığında çok şaşırdım. Çünkü hep kadınlar başvuru yapıyordu. Maaşındaki haczi kaldırdık. Banka kartı eşinde olduğu için maaşını alamıyor. Biz maaşın yarısına el koyarak Murat Akış'a elden ödeme yapacağız" dedi.

 

'DÖVMÜYORUM'

Murat Akış'ın aynı zamanda amcasının kızı olan eşi Yüksel Akış, eşinin çok sorumsuz olduğunu ve ailesiyle ilgilenmediğini söyledi. Yüksel Akış, "Evin bütün sorumluğu benim boynumda. Artık kaldıramıyorum bu yükü. Ona şiddet uyguladığım doğru değil. Sadece kredi için bir arkadaşına kefil olmuştu. Arkadaşı ödemeyince borç eşime kaldı. Bunun için evimize huzursuzluk girdi'' diyerek iddiaları yalanladı.

 

ŞİDDET MADDESİ VAR

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da Murat Akış ve eşini barıştırmak için bir araya getireceklerini, şiddetin devam etmesi halinde Yüksel Akış'tan şikâyetçi olacaklarını kaydetti. Sur Belediyesi'nde daha önce 6 erkek personel karılarını dövdüğü için toplu iş sözleşmesine "şiddet" maddesi konmuştu. Bu maddeyle dayakçı kocalarının maaşlarının yarısının kadınlara verilmesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem