Karadenizliler Ege'de buluşuyor

Söke Karadenizliler Derneği öncülüğünde Kuşadası ve Didim Karadenizliler Dernekleri tarafından gerçekleştirilen Ovacık Yayla Şenliklerinin bu yıl 9.’su yapılacak. Karadeniz Horunu ile Ege Zeybeğinin buluşması bir kez daha gerçekleşecek.Söke’ye bağlı Ağaçl

Karadenizliler Ege'de buluşuyor

Söke Karadenizliler Derneği öncülüğünde Kuşadası ve Didim Karadenizliler Dernekleri tarafından gerçekleştirilen Ovacık Yayla Şenliklerinin bu yıl 9.’su yapılacak. Karadeniz Horunu ile Ege Zeybeğinin buluşması bir kez daha gerçekleşecek.

Söke’ye bağlı Ağaçlı Köyü yakınlarında bulunan Ovacık Yaylası’nda gerçekleşen ve bu yıl 9.’su yapılacak olan Karadenizliler Yayla Şenlikleri; yine bölge Karadenizliler ile Ege’lilerin buluşma noktası olacak. Karadeniz Bölgesinden gelen yerel sanatçılar, Halk Oyunları ekipleri ile renk katılacak Ovacık Yayla Şenlikleri 16 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek.

Şenliklerin kamuoyuna duyurulması için gerçekleşen basın toplantısında Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik; Geleneksel olarak gerçekleşen Yayla Şenliklerine tüm bölge vatandaşlarının davetli olduğunu söyledi.

Şenliklerin Karadenizliler ile bölge halkının kaynaştığı etkinlik olduğunu söyleyen Karadenizliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayla Kuru; “Karadeniz Kültürü ile Ege Kültürünün kaynaştığı, din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı etkinliklerimizin 9.’sunu gerçekleştirmekten yana mutluyuz. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Basın toplantısında bulunan Ege Karadenizliler Dernekleri Federasyonu (EKAF) Başkan Yardımcısı Cemal Çolak, sivil toplum örgütlerinin demokrasinin alt yapısını oluşturduğunu belirterek; “Söke Karadenizliler Derneğimiz kültürü yaşatma ve tanıtma anlamında gerçekleştirdiği etkinlikleri yıllardır sürdüren örnek derneklerimizden biridir. Karadenizliler şartlar ne olursa olsun vatanı ve milletine sonuna kadar bağlı bir halktır. Şenliklerimizdeki coşkumuzu tüm bölge halkımız ile birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Cemal Çolak, Federasyona bağlı dernek sayısının 100’e ulaştığını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler