Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

4 ilde sel felaketi! Bartın'da köprü çöktü, Sinop'ta vatandaşlar çatılara çıkıp yardım istedi

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

Sinop, Samsun, Bartın ve Kastamonu'dan peş peşe sağanak yağış haberleri geliyor. Etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti, bir kişi de sel sularına kapıldı. Bartın'da sel nedeniyle bir köprü çökerken, Sinop'ta da bir hastanenin tahliye edildiği ve bazı vatandaşların çatılara çıkarak yardım istediği bildirildi. Meteoroloji'den yağış yaşanan bölgeler için de yeni uyarı yapıldı. Öte yandan Samsun, Bartın ve Kastamonu'da da yaşanan sel felaketi gözler önüne serildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Sinop'ta etkili olan kuvvetli ve gök gürültülü yağış, Ayancık ilçesinde sele neden oldu. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığınca 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiğini belirtti. Maviş, ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında kaldığını sözlerine ekledi. CNN Türk'te konuşan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da, "Ayancık'ta bir fabrikada bazı işçiler mahsur. Fabrikadaki personellerimizle iletişim kurduk. Sel bölgesinde bir hastane tedbir amaçlı tahliye edildi. Öğleden sonra yine bir şiddetli yağış bekliyoruz." dedi.

EVİN YIKILMASI VE ÇATILARDA YARDIM BEKLEYENLER KAMERADA

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde tek katlı evin yıkılıp, sel sularına kapıldığı ve yan binaların çatılarına çıkanların ellerinde beyaz örtü sallayarak, kurtarılmayı beklediği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde, kayıt yapan kişinin ise "Ev yıkıldı, acil yardım bekliyoruz. Lütfen yardım edin, insanlar çatılarda" dediği duyuldu. Elektrik direğinin sel sularıyla yıkıldığı anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı'nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü.

ARAÇLAR SELE KAPILDI, FABRİKA İŞÇİLERİ MAHSUR KALDI

Ayancık'ta, ilçe merkezinin ortasından geçen Ayancık Çayı, debisi artınca taştı. Çay üzerindeki köprü hasar görürken, sel sularına kapılan araç ise sürüklendi. Aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Park halindeki araçlar ve bazı iş makineleri de sel suları arasında kaldı. İlçede mahallelere ulaşımın sağlandığı bağlantı yolu ise çöktü.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığınca 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiğini belirtti. Maviş, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların da kurtarma operasyonuna katılmak üzere bölgeye gönderildiğini ve ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında kaldığını sözlerine ekledi.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

"GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILMAKTADIR"

Kuvvetli yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur. Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevkedilmiştir. Gelişmeleri AFAD’dan takip ediyoruz. Geçmiş olsun." dedi.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

"MAHSUR KALANLAR VAR"

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da bölgedeki son gelişmeleri CNN Türk yayınında aktardı. Ayhan, "Ayancık'ta bir fabrikada bazı işçiler mahsur. Fabrikadaki personellerimizle iletişim kurduk. Sel bölgesinde bir hastane tedbir amaçlı tahliye edildi. Öğleden sonra yine bir şiddetli yağış bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SAMSUN’DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerin başlayan ve 10 dakika süren sağanak, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle rögarlar taştı, bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Eski Şube Caddesi, Gençlik Caddesi ve Beşyol mevkisinde göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Yağmurun hafiflemesiyle birlikte SASKİ ekipleri çalışma başlattı.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

BARTIN'DA DA SAĞANAK

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı. Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi'nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Sel bölgelerine Karayolları, DSİ, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bartın Valisi Sinan Güner, saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, şu an bulundukları Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldiğini yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını bildirdi.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü.

KÖPRÜ ÇÖKTÜ; 2 OTOMOBİL DEREYE DÜŞTÜ

Bartın'da, saat 03.00 sıralarında, şiddetli yağışın sele dönüşmesiyle Bartın- Karabük yolunun Bahçecik mevkisinde köprü çöktü. Bu sırada köprüden geçen 2 otomobil de Bahçecik Deresi'ne düştü. Araçlardaki 8 kişi, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Karabük'ten gelen 112 Acil Servis ekipleri, hafif yaralanan 8 kişiyi ambulanslarla Karabük'teki hastanelere kaldırdı. Köprüden dereye düşen araçların çıkarılması için ise çalışma başlatıldı. Bartın-Karabük yolunun Bahçecik ve Yenihan mevkilerinde meydana gelen göçükler nedeniyle de ulaşım sağlanamıyor. Bölgede yoğun yağış devam ediyor.

SELE KAPILAN YAŞLI KADINI ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Akören Söküler köyünde sel ve heyelan meydana geldi. Sel nedeniyle ahşap bir evin büyük bölümü yıkıldı, evdeki yaşlı bir kadın da sel sularına kapıldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaşlı kadını arama çalışmalarına başladı.

Karadeniz felaketi yaşıyor! Çatılara çıkıp yardım istediler

KASTAMONU'DA SAĞANAK SU BASKINLARINA YOL AÇTI

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçeleri Abana ile Bozkurt'ta etkili olan sağanak, su baskınları ve taşkınlara yol açtı. Abana ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle ilçe merkezindeki mazgallar taştı, iş yerlerini ve zemin katları su bastı. Sanayi sitesi de yağıştan etkilendi. Su altında kalan bazı dükkanlardaki makine ve malzemeler kullanılamaz hale geldi.

KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların, iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyi ile Bartın'ın doğusunda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kilogram) olması öngörülüyor.

Bu nedenle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem