Kara harekatı durdu mu

Amerika bastırdı... Harekat bitirildi... Flaş iddia bu yönde. Günün sıcak gelişmesi, sınır ötesinde yaşanıyor. İşte ayrıntılar...Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gün önce başlattığı sınır ötesi kara harekatının dün geceden itibaren sona erdiği iddia edildi.

Kara harekatı durdu mu

Amerika bastırdı... Harekat bitirildi... Flaş iddia bu yönde. Günün sıcak gelişmesi, sınır ötesinde yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gün önce başlattığı sınır ötesi kara harekatının dün geceden itibaren sona erdiği iddia edildi. İddia Kuzey Irak'tan geldi...

Peşmerge sözcüsü Cabbar Ali Yaver, Zap'daki harekatın durduğunu öne sürdü. Bu iddia gündeme bomba gibi düşerken, yeni bir açıklama daha yaptı. Yaver, "Operasyon Zap dışında diğer bölgelerde sürüyor. Hakurt, Rekan ve Nerve'de sürüyor" dedi.

TAM ÇEKİLME DEĞİL

Irak'daki ABD''li bir askeri yetkili ise "Az sayıda asker çekiliyor. Tam çekilme demek için erken" açıklamasını yaptı.

Iraklı Kürt Güvenlik Sözcüsü de "Türk birlikleri Kuzey Irak'tan çekilmeye başladı" iddiasında bulundu.

KDP sözcüsü Dizai'den gelen bilgi ise farklı yönde... Dizai, "Bize türk askerinin çekildiğine dair bir bilgi gelmedi" dedi.

REUTERS ise gelişmeleri; "Türk askeri kaynaklarına göre tam çekilme yok... TSK Bazı birliklerin döndüğünü açıkladı" diye duyurdu.

SESSİZ GEÇEN GECE

Bölgedeki muhabirler ise dün geceden beri çatışma bölgesinde olağan dışı bir sessizlik olduğunu bildiriyorlar... NTV'nin iddiasına göre kara harekatı dün gece bitirildi. Bölgedeki birlikler çekilmeye başladı ve çekilmenin bir-iki güne yayılacağı öne sürüldü.

Operasyon bölgesine Türkiye'den boş araçların geldiğini, dönüşte ise harekata katılan askerleri taşıdığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem