Kan donduran tweetleri atanların kimlikleri belirlendi

Sosyal medyada 12 Nisan etiketiyle kadınların taciz edilmesini ve katledilmesini teşvik eden paylaşımlarla ilgili yaşları 18'den küçük olduğu belirtilen 3 kişinin kimliğinin tespit edildiği öğrenildi. Emniyet kaynakları, söz konusu kişilerin gözaltına alınacağını bildirdi

Kan donduran tweetleri atanların kimlikleri belirlendi

Sosyal medyada #12Nisan, #tecavüz gibi etiketlerle kadınların tecavüze uğramasını, katledilmesini teşvik eden paylaşımlar infial uyandırdı.

Kan donduran paylaşımlarda 12 Nisan’ı sözde tecavüz günü ilan eden kullanıcıların tespiti için kısa sürede çalışma başlatıldı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre paylaşımların arkasında yaşları 18’den küçük olduğu belirlenen 3 kişi var. Bu kişilerin gözaltına alınması ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Emniyet'ten yapılan açıklamada da ''Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir. 12.04.2021 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden #12Nisan etiketi adı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar içerikleri itibariyle sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır'' denildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Sosyal medyadaki mesajları atanlardan 3’ünün kimlikleri belirlendi. Emniyet kaynakları 18 yaşından küçük oldukları tespit edilen 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını, diğer kullanıcıların da tespit edilmeye çalışıldığını belirtti.

'DİKKATLİ OL' UYARISI

Sözde protesto ve mizah adı altında yapılan iğrenç paylaşımlar kadınlarda korkuya sebep oldu. Kadınlar ailelerinden ve arkadaşlarından gelen, “Dışarı çıkarken dikkatli ol” mesajlarını da sosyal medyadan paylaştı.

"KADIN OLMAK ZOR AMA ÖLMEK KOLAY"

Söz konusu paylaşımların ardından ‘tecavüzün mizahı olmaz’ başlığıyla bir kampanya da başlatılırken Twitter’da şu tepkiler dile getirildi:

- Dışarı çıktığımda cesur değil özgür olmak istiyorum

- Türkiye’de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay.

- Yalnızca başarılarımla gündeme gelmek istiyorum. Gördüğüm şiddetle ya da öldürülüş şeklimle değil!

- Pınar Gültekin'i biliyor musunuz?Cansız bedeni yakılmış,üzerine beton dökülmüş ve toprağa gömülmüş halde bulunan.

Sizin #12nisan diye mizah yaptığınız,kelimelere döktüğünüz eylemlerin gerçek hayattaki sonuçları. Tecavüz kelimesini normalleştirmeyin. Bunlar acı verici olaylardır

Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem