Kamu İhale Kurumu'na baskın

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve ihaleyi alamayan firma sahipleri lehine rapor çıkararak çıkar sağladıkları ihbarı üzerine operasyon yaptı.Operasyonda, Kamu İhale Kur

Kamu İhale Kurumu'na baskın

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve ihaleyi alamayan firma sahipleri lehine rapor çıkararak çıkar sağladıkları ihbarı üzerine operasyon yaptı.

Operasyonda, Kamu İhale Kurumu (KİK) eski Başkan Yardımcısı ve halen kurul üyeliği devam eden Ali K ile röportörler Osman T ile Şenol V'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına aldı.

Organize Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl süren teknik ve fiziki takip ardından bu sabah KİK'e baskın düzenledi. Polis kurumda gözaltına aldığı 3 kişinin oda ve bilgisiyarlarında arama yaptı. Yapılan aramalarda birçok ihale ile ilgili dosyaya el koydu.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında eski KİK Başkan Yardımcısı olan ve halen kurul üyeliği devam eden Ali K. ile röportörler Osman T ile Şenol V'de gözaltına alındı. Operasyon kapsamında çoğu işadamı ve şirket sahibi olan 20 kişi daha gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve ofislerinde de aramalar yapıldı.

40 İHALE TESPİT EDİLDİ
Polisin yaptığı çalışma sonucunda 40 ihaleye fesat karıştırıldığı öne sürüldü. Polis gözaltına alınan KİK üyeleri ve şirket sahiplerinin mal varlığını da incelemeye aldı. Gözaltındakilerin sorgusuna başlandığı ve gözaltı sayasının artabileceği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem