Kahramanmaraş’ta okul saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri netleşti
Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda dün yaşanan facianın detayları belli olmaya devam ediyor. Bir saldırganın okul binasına girerek gerçekleştirdiği silahlı eylemde, 1 öğretmen ve 8 öğrenci yaşamını yitirirken, 17 öğrenci de yaralandı. Olayda saldırganın da ölü ele geçirildiği bildirildi.
Öğrencilerini Korumak İsterken Can Verdi
Saldırı anında büyük bir kahramanlık örneği sergileyen matematik öğretmeni Ayla Kara’nın, kurşunlara karşı öğrencilerine siper olduğu öğrenildi. Fedakar öğretmen Ayla Kara olay yerinde hayatını kaybederken; öğrenciler Furkan Bala, Bayram Nabi Şişik, Belinay Poryaz, Zeynep Kılıç, Şuranur Sevgi Kazıcı, Kerem Erdem Gürgör ve Adnan Göktürk Yeşil’in de yaşamını yitirdiği açıklandı.
Yaralıların Tedavisi Sürüyor
Saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde ölen şahsın İsa Aras Mersinli olduğu kaydedildi. Saldırıda yaralanan çocukların durumuyla ilgili de resmi bilgiler paylaşıldı. Hastaneden alınan bilgilere göre Z.Ç, S.B, Y.T.G, O.T.B, Z.S.T, A.A. ve A.G.'nin durumlarının ağır olduğu belirtildi.
Hastanelerde Kritik Bekleyiş
Olayda daha hafif şekilde yaralanan M.B.E, İ.E.K, G.G, F.İ.Ç, C.E.K, Z.D.A.K, S.Ş.Ç., M.A. ve M.B.'nin tedavilerine devam ediliyor. Yaralı öğrencilerden M.N.T.'nin ise tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği öğrenildi. Yaralıların Kahramanmaraş’taki çeşitli hastanelerde müşahede altında tutulduğu kaydedildi.
Kaynak:İHA

