Kadir İnanır'dan Polat'a Taş

Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca'yı bir araya getiren Show TV'nin yeni dizisi 'Kuzey Rüzgarı', pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin 'Kurtlar Vadisi'ne benzediği şeklindeki eleştirilere cevap veren başrol oyuncusu Kadir İnanır, iddialı konuşt

Kadir İnanır'dan Polat'a Taş

Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca'yı bir araya getiren Show TV'nin yeni dizisi 'Kuzey Rüzgarı', pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin 'Kurtlar Vadisi'ne benzediği şeklindeki eleştirilere cevap veren başrol oyuncusu Kadir İnanır, iddialı konuştu: "İlgisi bile yok. Tartışmaya bile açılmasın. Bu tür kabadayı filmlerinin patenti bizdedir. Başka dizilerle kıyaslama yapmayalım."

-Çekimleri sinema filmi titizliğinde devam eden 'Kuzey Rüzgarı'nın Üsküdar'ın Kanlıca semtindeki setinde sorularımızı cevaplayan Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca, dizideki gerilimli havaya rağmen, neşeli tavırlarıyla dikkat çekiyor.
Uzun yıllar önce canlandırdığı Tatar Ramazan karakteri hafızalardan silinmeyen ve genellikle sert tavırlarıyla bilinen Kadir İnanır'ı rol arkadaşı Oktay Kaynarca'ya soruyoruz:

"Gerilimli değil, çok neşelidir. Her şeye karışır gibi görünmesine rağmen, karıştığı şeyler dizinin hayrınadır." Dizinin başka yapımlara benzetilmesinin haklı nedenleri olabileceğini söyleyen Kaynarca, "Sonuç olarak, uzağı görerek, gerçekleri dile getiren insanların yorumları birbirine benzeyebilir. Bu tehlikeli değil. Ama bence fazla sert bir yorum olmuş. Benim bildiğim, bizim dizimizde üç dört tane aşk hikayesi var. 'Kurtlar Vadisi'nde kaç tane vardı? Bence yok. Ayrıca kadın bile yok." diyor.

'Tüm Gün'de aldığı 5,9 reytingle 'Arka Sokaklar'ın ardından ikinci sırada yarışa başlayan Kuzey Rüzgarı'nda yavaş yavaş taşlar da yerine oturmaya başlıyor. 'Ekber' lakaplı Kuzey Taşova (Kadir İnanır), bundan 34 yıl önce beraber çalıştığı Necdet Aksu'nun ülke çıkarlarına ters düşen örgütlenmesinin farkına varınca bu düzene karşı çıkar. Bunun üzerine Aksu tarafından ölüm fermanı verilen ve polis tarafından aranan Ekber, yurtdışına çıkmıştır. Uzun yıllar kaçak yaşayan Ekber'in memleketine dönmesi, her şeyin başlangıcı olacak ve rakip grup Cahit'in adamlarıyla büyük bir güç savaşına tutuşacaktır. Tabii ki bu savaşta kardeşi Mehmet'in oğlu 'Poyraz' (Oktay Kaynarca) onu yalnız bırakmaz.

'Gazeteciler tebrik etti, moral buldum'
Zaman zaman güncel konularla da zenginleştirilen 'Kuzey Rüzgarı'nın başarılı bir yapım olduğunu söyleyen Kadir İnanır, ölçüsünü şöyle açıklıyor: "Gelen tebrik telefonlarının çoğu gazetecilerdendi. Bu bana moral verdi. Onlar asla duygusal olmaz. Beğenmiyorlarsa, beğenmiyorum derler." Eleştiriye açık olduğunu söyleyen İnanır, "Eleştirilmeyen bir iş yaptığınızı düşündüğünüz zaman bu işi bırakmalısınız." diyor. Sezon içinde 'Son Cellat' ve adını açıklamak istemediği iki sinema filmi ile beyazperdeye döneceğini söyleyen İnanır'a, dizide Oktay Kaynarca'nın yanı sıra, Çağla Kubat ve Ebru Kocaağa eşlik ediyor. Senaryosu Baykut Badem, Filiz Ekinci ve Arzu Birol'a ait olan diziyi daha önce Deli Yürek, Hayat Bağları, Kurtlar Vadisi ve en son Son Osmanlı-Yandım Ali'nin yönetmenliğini yapan Mustafa Şevki Doğan üstleniyor.

Oktay Kaynarca: Güçler savaşı başlıyor
"İyi bir şey yapma düşüncesiyle yola çıktık. İnşallah şansımız açık olur. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İyi bir kadroyla, iyi bir yapım ekibiyle, iyi bir iş yapmaya çalışıyoruz. Ama bunların bir araya gelmesi başarılı olacağız anlamına gelmez. Yanılabiliriz, ama hiç de fena bir başlangıç yapmadık. Racon kesmekten ziyade dizide bir iktidar savaşı başlıyor. Zulmü ortaya çıkaran güçlerle onlarla baş etmeye çalışan güçlerin savaşı bu..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem