Kadir İnanır nasihat verdi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Moda ve Türk Sineması” konulu panele katılan Türk Sineması'nın duayen sanatçısı Kadir İnanır, "Hiçbir siyasetçiden hiçbir şey beklemiyorum. Benim tüm beklentim sizsiniz. Sizi birbirinize düşürmek

Kadir İnanır nasihat verdi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Moda ve Türk Sineması” konulu panele katılan Türk Sineması'nın duayen sanatçısı Kadir İnanır, "Hiçbir siyasetçiden hiçbir şey beklemiyorum. Benim tüm beklentim sizsiniz. Sizi birbirinize düşürmek için hareketler başladı. Buna çok dikkat edin. Sizi bölmek isteyenlere prim vermeyin, yok sayın” dedi. Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy ve Faruk Saraç'ın da katıldığı panelde konuşan Kadir İnanır, öğrencilerin tezarühatlarıyla karşılandı. Paneldeki konuşmasına Ahmet Arif'in, "Bir umudum var, sen de anlıyor musun" dizeleriyle başlayan İnanır, "Bu ülkenin sorunlarından arınmış bir filmin içinde beni göremezsiniz. Benim oynadığım filmde mutlaka ülkemin sorunları olacaktır. Böyle şart koşarım" dedi. İnanır, şöyle devam etti, "Televizyonlarda sanki denetim gibi bir şey var. Ülkemizde gizli sansür var. 20 yıl evvel de bir film yapmıştım, 12 Eylül ile ilgili. 'Dikenli Yol' diye. Filmi hiçbir televizyonda görmedim. Bir ülkenin kültürünü yok ederseniz onun asla bir daha varolma şansı olmaz. Bu yüzden kültürümüze karşı yapılan saldırılara müsaade etmeyiniz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem