Kadıköy'de Horon Oynandı

Horon çekerek, türkülere eşlik eden Karadenizliler, tanınmış bir çok sanatçının söylediği şarkılarla coştu. Çeşitli standların kurulduğu organizasyonda vatandaşlar yapılan yöresel yemekleri tatma fırsatı da buldu.Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfede

Kadıköy'de Horon Oynandı

Horon çekerek, türkülere eşlik eden Karadenizliler, tanınmış bir çok sanatçının söylediği şarkılarla coştu. Çeşitli standların kurulduğu organizasyonda vatandaşlar yapılan yöresel yemekleri tatma fırsatı da buldu.

Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonları (KASTOB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yaklaşık bir haftadan bu yana devam eden etkinlikler kapsamında her gün bir Karadeniz kenti, kendi müziklerini, yemeklerini, örf ve adetlerini tanıtma fırsatı buldu. Yöresel sanatçıların da sahne aldığı gecelerde katılımcılar kemençe eşliğinde horonlar tepti. Katımın yoğun olduğu gecede Kurtlar Vadisi dizisi ile üne kavuşan Abidin Yerebakan da sahne aldı. Şiir okuyan Yerebakan, Kıbrıs ile ilgili okuduğu şiir sonrasında uzun süre alkışlandı. KASTOB Genel Başkanı Hasan Ekşi "17 Ağustos günü başladığımız şenlikler, tüm coşkusu ile devam ediyor. Burada 22 Karadeniz ilimizin kültürünü, folklorunu, ne giyiyor, ne içiyor ve yörenin güzelliklerini tanıtma adına her gün bir ilimiz konserler düzenlemektedir. Her ilimiz sanatçılarını, fıkralarını ve kültürel faaliyetlerini tanıtmaktadır. Burada biz iller arası çok güzel bir diyalog yakaladık. İller arasında sosyal ve kültürel farklılıklar olsa bile biraraya gelebiliyoruz artık. Diyoruz ki bizim horonumuz, zeybeğimiz, semahımız arasında bir fark yok Ülkenin genelinde davulu-zurnası ve tulumu ve kemençesi ile biraraya gelebiliriz. Ve diyoruz ki hangi etnik kökenden olursa olsun,
hangi lisanı konuşursa konuşsun, hangi mezhepten olursa olsun ve diyoruz ki hangi dinden olursa olsun bizim birliğimiz var. Birlik vatanın birliği, bayrağın birliği. Bu birliği kabul eden herkes bizim kardeşimizdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem