Kaçırılan gemide son durum

SOMALİ açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan, Türk armatör Yalçın Sabancı'ya ait 'Marshall' bayraklı 'Yasa Neslihan' adlı gemide rehin tutulan 20 mürettebattan Orhan Umut Yakın'ın, İzmirli olduğu ortaya çıktı. Geminin 4'ncü kaptanlığını yapan Yakın'ı

Kaçırılan gemide son durum
SOMALİ açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan, Türk armatör Yalçın Sabancı'ya ait 'Marshall' bayraklı 'Yasa Neslihan' adlı gemide rehin tutulan 20 mürettebattan Orhan Umut Yakın'ın, İzmirli olduğu ortaya çıktı.

Geminin 4'ncü kaptanlığını yapan Yakın'ın, kaçırılmadan önce görüştüğü ailesine, “Somali'den geçeceğiz. Burada korsanlar var. İnşallah başımıza birşey gelmez, ama heyecanlı olacak” diye şaka yaptığı öğrenildi.

2004 yılında Buca Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği Yüksekokulu Güverte Bölümü'nden, geçen Temmuz ayında mezun olan 22 yaşındaki Yakın'ın, gemide 4'ncü kaptan olarak görev yaptığı öğrenildi. Mezun olduktan sonra altı aylık sözleşme yapan Yakın'ın, geminin kaçırılmasıyla birlikte İzmir'de yaşayan annesi Semra ve babası Ali Yakın'ın da endişeli bir bekleyişe başladığı bildirildi.

Görüşme taleplerini kabul etmeyen, ancak telefonla ulaşılan iki çocuklu aileden anne Semra Yakın, “Sürekli uydu telefonuyla ve internetten görüşüyorduk. En son pazar günü telefonla aradı. Somali'den geçeceklerini belirtti. 'Burada korsanlar var. İnşallah başımıza birşey gelmez ama heyecanlı olacak' dedi. O şaka yapmıştı, ama biz endişelenmiştik. Korktuğumuz başımıza geldi. Bu olayın bir an önce sonuçlanmasını eve sağ salim dönmesini bekliyoruz. Yetkililer de ellerinden geleni yaparlarsa, bizi mutlu ederler” diye konuştu.

Çocukluğundan beri denize tutkunluğuyla tanınan, Göztepe futbol takımının taraftarı Yakın'ın, çevresine, Türk bayrağının dünyadaki tüm mavi sularda dalgalanmasını istediğini söylediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem