Kaçırılan 2 Türk serbest kaldı

Afganistan'da 22 Ekimde kaçırılan Türk vatandaşları Hamdi Karbuzoğlu ve Ahmet Akpete, serbest bırakıldı.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kaplan ve Aktepe'nin dün serbest bırakılarak, Afgan makamları aracılığıyla salimen teslim alındığı bildiril

Kaçırılan 2 Türk serbest kaldı

Afganistan'da 22 Ekimde kaçırılan Türk vatandaşları Hamdi Karbuzoğlu ve Ahmet Akpete, serbest bırakıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kaplan ve Aktepe'nin dün serbest bırakılarak, Afgan makamları aracılığıyla salimen teslim alındığı bildirildi.

Açıklamada, adı geçen vatandaşların bugün Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğine intikallerinin sağlandığı, 28 Kasım Cuma günü Türkiye'ye dönmelerinin öngörüldüğü belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın kurtarılma sürecinde Afgan makamlarınca sağlanan yardım ve etkin işbirliği şükranla karşılanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, Afganistan'ın bütününde huzur ve güvenlik ortamının en kısa zamanda tesis edilmesine büyük önem vermektedir. Bu çerçevede, ülkemizin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afganistan'ın yeniden imarına, kalkınmasına ve güvenliğine katkıları kararlılıkla devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler