Kablosuz elektrik sistemi

2010 yılında hayatımıza kablosuz elektrik geliyor. Üstelik sağlık açısından zararlı da değil... ABD'li Fortune dergisinde yayımlanan bir habere göre, 2010 yılında hayatımıza girecek yeni teknolojiler arasında ilk sırayı kablosuz elektrik sisteminin alacağ

Kablosuz elektrik  sistemi

2010 yılında hayatımıza kablosuz elektrik geliyor. Üstelik sağlık açısından zararlı da değil...

ABD'li Fortune dergisinde yayımlanan bir habere göre, 2010 yılında hayatımıza girecek yeni teknolojiler arasında ilk sırayı kablosuz elektrik sisteminin alacağı belirlendi.

Marin Soljacic adlı bir bilim adamı tarafından hazırlanan kablosuz elektrik iletim sisteminin, 2010 yılı içinde seri üretime geçilerek satışına başlanacağı belirtildi. Eşinin cep telefonu şarjının bitmesi nedeniyle gece ses çıkardığını ve bu nedenle uykusunun kaçması üzerine buna bir çözüm bulmak için uğraştığını belirten Soljacic, “Neden bu cihazlar kendi kendine şarj olmasın ki?” fikrinden yola çıktığını ifade etti. Dizüstü bilgisayarların kablosuz internet sistemini baz alarak işe başladığını söyleyen fizik profesörü Soljacic, aynı rezonanstaki iki manyetik alanın elektrik enerjisini taşıyabildiğini söyledi.

1000 watt'ı aktarıyor
İki farklı manyetik alandan yayılan 60 watt gücündeki elektriğin bir oda içinde dağıtılabildiği belirtilirken, kurulan WiTricity firmasında görev yapan 15 mühendisin her türlü elektrikli alete güç sağlayabilecek sistemleri geliştirmek için çalıştığı açıklandı. Potensiyel müşterilerin güvenlik konusunda kaygı duyduklarını belirten WiTricity CEO'su Eric Giler, “İnsanlar elektriği havadan dolaştırdığımızı düşünüyorlar. Bu aslında şimşeğin ortaya çıkmasına benzer bir durum” dedi. Kendi yaptıklarının, oluşturulan manyetik alanlarla elektriğin ihtiyaç duyulduğu noktada üretilir hale gelmesi olduğunu söyleyen Giler, şuan için 1000 watt'lık enerjinin kablosuz olarak iletilebildiğini belirtti. Kullanılan manyetik alanların ise insan sağlığına herhangi bir zarar vermediği kaydedildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler