İzmir’de büyük panik !

  Çiğli ilçesindeki Harmandalı mahallesine, 100 milyon lira harcanarak mülteci barınma merkezi kurulma kararı, İzmirlileri ayaklandırdı. İzmirli vatandaşlar, Suriyeli mültecileri kentlerine istemediklerini açıklarken, AKP İzmir milletvekilleri ise kampın

İzmir’de büyük panik !

  Çiğli ilçesindeki Harmandalı mahallesine, 100 milyon lira harcanarak mülteci barınma merkezi kurulma kararı, İzmirlileri ayaklandırdı.

 

İzmirli vatandaşlar, Suriyeli mültecileri kentlerine istemediklerini açıklarken, AKP İzmir milletvekilleri ise kampın Avrupa ülkelerine kaçmak isterken yakalanan mülteciler için, barınma merkezi olacağını savunuyor.

 

CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, konuyu TBMM’ye getirerek Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi. Aksünger, İzmir’in Çiğli ilçesinde halen yolu suyu ve elektriği bulunmayan mahalleler olduğunu belirterek, bu vatandaşların sorunlarının çözümü yerine, mülteciler için 100 milyon lira para harcanmasını eleştirdi.

 

ASKERLER Mİ EĞİTİLECEK ?

 

Aksünger, mülteci barınma merkezinin 60 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmaya başlandığını belirterek, “Çiğli’deki kamp faaliyete geçtikten sonra, burada Özgür Suriye Ordusu askerlerinin eğitileceği iddiası doğru mudur ?” sorusunu da yöneltti.

 

CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray da, “Çiğli’ye mülteci kampı, İzmir’in kalbine indirilmiş hançerdir. İktidar, bu adımıyla İzmir ile hesaplaşmayı sürdürmeye çalışıyor. Her türlü kötü niyetlinin, karanlık istihbarat ve terör organizasyonu elemanlarının cirit atabileceği Suriye kampına direnmeliyiz” dedi. İzmir AK Parti milletvekili Rıfat Sait ise, kampın Suriyeliler için değil, Avrupa ülkelerine kaçmak isterken yakalanan mültecilerin geçici barınma merkezi olarak yapıldığını söyledi

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem