İYİ Parti Genel Başkan Adayları kimler? İşte adaylar

İYİ Parti'de Merak Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrası Genel Başkan adayları belli oluyor.

İYİ Parti Genel Başkan Adayları kimler? İşte adaylar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurultay'da aday olmayacağını açıkladı.

Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrası gözler İYİ Parti'nin ağır toplarına çevrildi.

İlk aday Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti'de Genel Başkanlık görevi için adaylığını açıklayan ilk isim İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu yaptığı açıklamada, "Böylesine kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

dervisoglu.webp

Akalın da adaylığını açıkladı

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu sonrası bir isim daha Genel Başkan adaylığını duyurdu. İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkan adayı olduğunu ifade etti.

akalin.webp

Koray Aydın: "Ben de adayım"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Genel Başkan adaylığını açıklayan 3. isim oldu. Aydın, "Kurultayda ben de adayım" dedi.

koray-aydin-aday-3-001.webp

İYİ Parti'de şu ana kadar Genel Başkan Adaylığını açıklayan isimler şu şekilde;

  • Müsavat Dervişoğlu
  • Mehmet Tolga Akalın
  • Koray Aydın

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem