İşte yeni Yargıtay Üyeleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kritik Yargıtay üyeliği seçimini tamamladı. Devletin en gizli odasına giren Hâkim Kadir Kayan, Yargıtay üyesi oldu. Kurul, Yargıtay üyeliği seçimi için dün sabah saatlerinde bir araya geldi. Toplantı gece yarısın

İşte yeni Yargıtay Üyeleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kritik Yargıtay üyeliği seçimini tamamladı. Devletin en gizli odasına giren Hâkim Kadir Kayan, Yargıtay üyesi oldu.

Kurul, Yargıtay üyeliği seçimi için dün sabah saatlerinde bir araya geldi. Toplantı gece yarısına kadar sürdü. 10 saati aşan toplantıda Yargıtay’ın yeni 160 üyesi belirlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin seçimlerde oy kullanmadı.

26 GÜN SÜRDÜ

Ankara Hakimi Kadir Kayan, Yargıtay üyeliğine seçildi. Kayan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast soruşturması kapsamında Genelkurmay’ın kozmik odası olarak bilinen Ankara’daki Seferberlik Tetkik Kurulu’nda 26 gün süren arama yapmıştı. Kafes soruşturması sırasında tutuklamaları değerlendiren mahkeme hâkimi İdris Asan da Yargıtay üyeliğine seçildi. Asan tahliye taleplerini reddetmişti.

Devrimci Karargah soruşturmasını yürüten ve bu kapsamda Hanefi Avcı’yı sorgulayan Savcı Kadir Altınışık da artık Yargıtay üyesi. Altınışık, Kenan Evren ile ilgili suç duyurularına da bakmıştı.

10 BÜROKRAT ATANDI

Albay Dursun Çiçek’in tutuklandığı İrticayla Mücadele Eylem Planı iddianamesini hazırlayan Savcı Mehmet Murat Yönder de Yargıtay’a seçilenler arasında yer aldı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen de Yargıtay’a üye oldu. Şen, Savcı İlhan Cihaner’in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına ilişkin görüş bildirmişti. Şen’in yanısıra 2 Adalet Bakanlığı ve 7 HSYK bürokratı da Yargıtay’a atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem