İşte kaçak suyun cezası

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kaçak su kullanımı nedeniyle ASKİ’ye ödeyeceği 28 bin 419 liralık cezanın 25 bin 143 lirasını “şehir şebeke hattından kaçak su kullanımı” oluşturuyor.Kaçak kuyu suyu kullanıldığı ve şebeke suyunun da kaçak bağlantı ile

İşte kaçak suyun cezası

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kaçak su kullanımı nedeniyle ASKİ’ye ödeyeceği 28 bin 419 liralık cezanın 25 bin 143 lirasını “şehir şebeke hattından kaçak su kullanımı” oluşturuyor.

Kaçak kuyu suyu kullanıldığı ve şebeke suyunun da kaçak bağlantı ile temin edildiği tespit edilen Aylin Nazlıaka’nın oturduğu sitedeki diğer konutlara da ASKİ tarafından aynı miktarlarda ceza uygulanırken, işyerlerinin her birine 70 bin 922’şer liralık ceza kesildi.

Geçtiğimiz haftalarda şehir şebeke suyundan ishal olduğunu iddia eden Nazlıaka’nın bu açıklamalarını ihbar kabul eden ASKİ ekipleri, Nazlıaka’nın evinin bulunduğu sitede incelemelerde bulunmuş ve sitenin ortak su deposunda ve ortak su kullanımında kaçak kullanımlar olduğunu tespit etmişti. Gaziosmanpaşa’daki sitenin kaçak kuyu suyundan beslendiğini, ortak deposunun kirli, paslı ve bakımsız olduğunu tespit eden görevliler, sitede ayrıca “T” boru ile şehir şebeke hattından kaçak olarak villalara su verildiğini de belirlemişlerdi. ASKİ ekiplerinin sitenin ortak kullanımı olan depodan aldıkları su numuneleri bu suların kullanılamaz derecede mikrop saçtığını ortaya çıkartmıştı. Basın mensuplarının önünde gerçekleşen tespit çalışmalarının ardından kaçak kuyu suyu ve şehir şebeke hattından kaçak bağlantı ile su temini sağlamaları nedeniyle cezai işlem uygulanan sitede konut başına 28 bin 419, işyeri başına da 70 bin 922’şer lira ceza kesilmiş ve site sakinlerine bu miktarlar tebliğ edilmişti.

CEZANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KAÇAK ŞEBEKE HATTINA

ASKİ görevlilerini kabul etmeyen ve tebligatı teslim almayan Nazlıaka’ya uygulanan cezanın büyük bölümünü kaçak şehir şebeke suyu kullanımı oluşturuyor. 28 bin 419 liralık cezanın 25 bin 143 lirasını şehir şebeke suyunu kaçak kullanım, kalan 3 bin 276 lirasını ise kaçak kuyu suyu kullanımı oluşturuyor. Sitedeki diğer konutlara da aynı miktarda kesilen ceza, işyerlerinde ise neredeyse üç katına çıkıyor. ASKİ tarafından sitedeki işyerlerinin her birine kesilen 70 bin 922’şer liralık cezanın 63 bin 73 lirasını şebeke suyunu kaçak kullanım, kalan 7 bin 846 lirasını da kuyu suyunu kaçak kullanımı oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem